Tarihi eser kaçakçısını yakalattı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı ihbarında bulunan ancak yalan beyanda bulunduğu iddiasıyla adliyeye çıkarılarak 500 TL para cezasına çarptırılan Salih Kurt isimli şahıs, haklılığını ispat ederek tarihi eser kaçakçılarını j

Tarihi eser kaçakçısını yakalattı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı ihbarında bulunan ancak yalan beyanda bulunduğu iddiasıyla adliyeye çıkarılarak 500 TL para cezasına çarptırılan Salih Kurt isimli şahıs, haklılığını ispat ederek tarihi eser kaçakçılarını jandarmaya yakalattı. Kendisine önce para cezası verilen sonra "pardon" denilen Salih Kurt, şimdi Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alacağı ikramiye için uğraşıyor.

Akçaabat ilçesinde yaşayan Salih Kurt (30), geçen yıl beldelerinde bir şahsın tarihi eser kaçakçılığı yaptığını tespit ederek önce jandarmaya daha sonra da polise haber verdi. Emniyet ekiplerinin yaptığı incelemede, Salih Kurt'un yalan beyanda bulunduğu iddia edilerek adliyeye sevk edildi. Akçaabat Asliye Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Salih Kurt hakkında "Yalan beyanda bulunmak ve emniyet güçlerini yanlış yönlendirmek" suçundan 500 TL adli para cezasına karar verildi.İşin peşini bırakmayan Kurt, Akçaabat İlçe Jandarma Komutanlığı ile irtibata geçerek onların da desteğiyle daha önce tarihi eser kaçakçılığı yaptığını iddia ettiği şahsı suçüstü yakalattı.

Kendisine önce yanlış ihbarda bulunduğu iddiasıyla 500 TL para cezası verilen ardından tarihi eser kaçakçılarını jandarmaya yakalatan Salih Kurt, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Bana yalan beyandan 500 TL para cezası verildi. Haklılığımı ispat etmek için işin peşini bırakmadım ve tarihi eser kaçakçılığı yaptığını ihbar ettiğim kişiyi bu kez suçüstü yakalattım. Arı kovanlarının içerisine gizlenen ve 1125 tarihine ait olduğu belirlenen sikkeler jandarma ekipleri tarafından ele geçirildi ve Kültür ve
Turizm İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi."

Kurt, şimdi hem ihbarda bulunduğu için kendisine Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan verilmesi gereken ikramiyeyi almak hem de "yalan beyanda bulunmak" suçundan işlenen cezayı sicilinden sildirmek için mücadele verdiğini ifade ederek "Suçluları ihbar ediyoruz, yakalanması için uğraşıyoruz ancak bunun karşılığı bize para cezası kesiliyor. Ancak sonra haklılığımız ortaya çıkınca ikramiyeyi hakettiğimiz söyleniyor ancak bunun içinde tüm başvurularımıza rağmen bir sonuç alamıyoruz" dedi.
İçişleri Bakanlığı'ndan da 10 yıl önce bir suçluyu yakalattığı için ikramiye hak kazandığını ancak bunu da 10 yıldır alamadığını iddia eden Salih Kurt, çok sıkıntılı günler yaşadığını belirterek yetkililerin kendisine yardımcı olmasını istedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler