Tandırlı İlköğretim okulu öğretmensiz!

Bir okul için olması gereken her şeyin var olduğu Yomra Tandırlı Köyü İlköğretim Okulu’nda yıllardır devam eden öğretmen yokluğu köy muhtarı Boz’u isyan ettirdi. Boz, “Son 4 yıldır şehirden öğretmen getirip götürmekle bu iş olmaz” dedi.BİR TÜRLÜ GELMİYORT

Tandırlı İlköğretim okulu öğretmensiz!

Bir okul için olması gereken her şeyin var olduğu Yomra Tandırlı Köyü İlköğretim Okulu’nda yıllardır devam eden öğretmen yokluğu köy muhtarı Boz’u isyan ettirdi. Boz, “Son 4 yıldır şehirden öğretmen getirip götürmekle bu iş olmaz” dedi.

BİR TÜRLÜ GELMİYOR

Trabzon’un Yomra İlçesine bağlı Tandırlı Köyü’ndeki ilköğretim okulunda öğretmen yokluğu köylüleri isyan ettirdi. Tandırlı İlköğretim Okulu’nda 6 derslik, 1 ana sınıf, 1 bilgisayar sınıfı ve ek olarak okulun lojmanı bulunurken, öğretmen eksikliği öğrencilerin kaliteli eğitim almasına engel oluyor. Muhtar Hasan Boz, okullarına kadrolu öğretmen gelmesi için yıllardır çaba gösterdiklerini fakat bir türlü başaramadıklarını belirtti. ‘Artık yeter’ dedi.

TORPİLİMİZ YOK

 Okullarında 6 ile 10 yaş arasında toplam 50 öğrenci olduğunu belirten Boz, “Okulumuz dört dörtlük fakat son 4 yıldır ikide bir hoca gidip geliyor. Dilekçe yazıyoruz fakat, torpilimiz olmadığı için hoca göndermiyorlar. Taşımalı eğitim diyor, on numara okulumuz var niye taşımalı eğitimi kabul etsin köylümüz. Sözleşmeli 1 tane hoca gönderiyorlar, o da yetmiyor. Biz maddi bir şey istemiyoruz, öğretmen istiyoruz. Öğretmenler köyümüzün efendisi olacak ama yok işte” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler