Tacirler Karadeniz’den gitmek istiyor

Haber61 – Haber Merkezi – Başbakan Ahmet Davutoğlu, Uyuşturucu ile mücadeleye ara vermeden devam edileceğini söylemesinin ardından Türkiye’nin her ilinde Narkotik ekipleri harekete geçti. Art arta tacirlere yapılan operasyonlar sonrası çok sayıda uyuşturu

Tacirler Karadeniz’den gitmek istiyor

Haber61 – Haber Merkezi – Başbakan Ahmet Davutoğlu, Uyuşturucu ile mücadeleye ara vermeden devam edileceğini söylemesinin ardından Türkiye’nin her ilinde Narkotik ekipleri harekete geçti. Art arta tacirlere yapılan operasyonlar sonrası çok sayıda uyuşturucu madde yakalanarak imha edildi. Narkotik ekiplerinin bu başarılı çalışmaları Ortadoğu’dan Avrupa’ya taşınmak üzere yola çıkan uyuşturucu maddenin güzergâh değişmesine neden oldu.

ÖRGÜTLER ARAYIŞ İÇİNDE

Başta eli kanlı terör örgütü PKK olmak üzere Ortadoğu’da faaliyet gösteren bir kısım örgüt ve aşiretler uyuşturucu trafiğini Karadeniz üzerinden yapmak istediği öğrenildi. Bu İstihbaratı değerlendiren Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele (KOM) şubesi; çok sayıda tacire bölgeden geçit vermezken tabiri yerinde kuş uçurtmadı. Yapılan çalışmalarda ele geçirilen zehirlerin sevkıyatı doğu kökenli vatandaşlar ile Ortadoğu Ülkesi nüfusuna kayıtlı şahıslar olduğu öğrenildi.

TACİRLER YENİ YOL ARIYOR

Güzergah değişmek zorunda kalan tacirlerin Van üzerinden Bitlis ve Muş yolları arasından Bingöl’den batıya acılan sevkıyatı değiştirerek Van, Ağrı yolu üzerinden Erzurum’dan Karadeniz’e açılarak kıyı boyunca giderek uyuşturucu taşımayı planlıyor. Bu istihbarat üzerine harekete geçen Trabzon KOM şube savcılıktan alınan izin belgeleri ile birlikte Trabzon  sınırları içerisinde bulunan çok farklı noktalarda yapmış olduğu operasyonlarda çok sayıda taciri ele geçirdi.

İRAN’DAN AFYON SAKIZI

Son Çalışmalarında KOM ekipleri; İran üzerinden Türkiye’ye giriş yaparak Van – Erzurum Gümüşhane güzergâhını seyreden bir yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüste yolculuk etmekte bulunan İran nüfusuna kayıtlı Azerbaycan uyruklu 38 yaşındaki S.S’in valizinde piyasa değeri yüksek 8 kilo 330 gram Afyon sakızı ele geçirdi. Gözaltına alınan S.S, çıkarıldığı savcılık tarafından tutuklanarak Bahçecik Cezaevine gönderildi. 

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel