Tabakhane'de kentsel dönüşüm projeleri
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nden sonra Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de hızlı şekilde devam ettiğini söyledi.Gümrükçüoğlu, MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ve yönetim kurulu

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nden sonra Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de hızlı şekilde devam ettiğini söyledi.
Gümrükçüoğlu, MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Demeli ve yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar dileyen Gümrükçüoğlu, Trabzon'u gelecek kuşaklara en iyi şekilde teslim etmek için tüm siyasi partiler, dernekler, sivil toplum örgütleri ile kurum ve kuruluşları görüş ve önerilerine önem verdiklerini belirtti.
Kentsel dönüşümlerin büyük bir hızla devam ettiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:
Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nden sonra Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu,
"Proje kapsamında 685 bina yıkılacak. Yapılan görüşmeler neticesinde şu ana kadar 470 binanın kamulaştırması tamamlanarak 102 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Hak sahiplerinden 265'i Bahçecik'te yapılan TOKİ konutlarından almayı tercih ederken kamulaştırma çalışmalarına bugüne kadar 68 milyon lira ödeme yapıldı. Daha çok vadinin güney kısımlarında kamulaştırılan binaların yıkımlarına ağırlık veriyoruz. Tamamlandığında Trabzon'un yeni yaşam alanlarından biri olacak Tabakhane Vadisi böylece aslına dönecek" dedi.
Trabzon Belediyesi'nin en önemli projelerinden biri olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde vatandaşlarla görüşmelere başladıklarını belirten Gümrükçüoğlu, "Kentsel dönüşüm yapılacak alanda daha önce fizibilite çalışmaları tamamlandı, halihazır haritaları çıkartıldı. Gayrimenkul değerleme çalışmaları bitirildi, alan üzerinde uygulanacak projelerle ilgili çalışmalar sonlandırıldı ve son olarak ekim ayı içerisinde TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile imzaladığımız nihai olurların ardından ada ada yapılacak Çömlekçi'de hak sahipleri ile görüşmelere başladık ve ilk imzalar atıldı" diye konuştu.
MHP İl Başkanı Demeli ise MHP olarak yaptıkları başarılı çalışmaları takdir ettiklerini ifade ederek, "Eksik gördüğümüz noktaları da tenkit ederiz. Yaptığınız hizmetlerden ötürü sizlere teşekkür ediyoruz. Özellikle teşvik konusunda yaptığınız sorumlu açıklamalardan ötürü sizleri tebrik ediyoruz" dedi.