Tabakhane'de kentsel dönüşüm projeleri

 Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nden sonra Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de hızlı şekilde devam ettiğini söyledi.Gümrükçüoğlu, MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ve yönetim kurulu

Tabakhane'de kentsel dönüşüm projeleri

 

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nden sonra Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de hızlı şekilde devam ettiğini söyledi.

Gümrükçüoğlu, MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Demeli ve yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar dileyen Gümrükçüoğlu, Trabzon'u gelecek kuşaklara en iyi şekilde teslim etmek için tüm siyasi partiler, dernekler, sivil toplum örgütleri ile kurum ve kuruluşları görüş ve önerilerine önem verdiklerini belirtti.

Kentsel dönüşümlerin büyük bir hızla devam ettiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:

"Zağnos Vadisi'nde birinci etap kentsel dönüşüm projesi daha önce başlamış ve bitirilmişti. Zağnos Vadisi ikinci etap kentsel dönüşüm projesi ise dönemimizde başlatıldı ve bitirildi. İkinci etapta yer alan eğlen-dinlen çalışmaları tamamlandı. Proje kapsamında ayrıca Bahçecik'e çıkan yol ve 354 konut yapımı inşaat çalışmaları da tamamlandı. Kahramanmaraş Caddesi ile Zağnos Köprüsü arasında yer alan üçüncü etap projesi için kamulaştırma ve yıkım çalışmaları tamamlanırken eğlen-dinlen düzenleme çalışmaları devam ediyor. Zağnos Vadisi'nde dördüncü etap için kamulaştırmalar devam ediyor. 102 binanın bulunduğu dördüncü etapta bugüne kadar 57 bina sahibi ile anlaşma sağlanırken, vatandaşlara 25 milyon lira ödendi. Dördüncü etabın tamamlanması ile sahilden giren vatandaşlarımız Çamoba'ya kadar yeşil ve ferah bir alanda yürüyüş yapabilecek."

Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nden sonra Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu,

"Proje kapsamında 685 bina yıkılacak. Yapılan görüşmeler neticesinde şu ana kadar 470 binanın kamulaştırması tamamlanarak 102 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Hak sahiplerinden 265'i Bahçecik'te yapılan TOKİ konutlarından almayı tercih ederken kamulaştırma çalışmalarına bugüne kadar 68 milyon lira ödeme yapıldı. Daha çok vadinin güney kısımlarında kamulaştırılan binaların yıkımlarına ağırlık veriyoruz. Tamamlandığında Trabzon'un yeni yaşam alanlarından biri olacak Tabakhane Vadisi böylece aslına dönecek" dedi.

Trabzon Belediyesi'nin en önemli projelerinden biri olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde vatandaşlarla görüşmelere başladıklarını belirten Gümrükçüoğlu, "Kentsel dönüşüm yapılacak alanda daha önce fizibilite çalışmaları tamamlandı, halihazır haritaları çıkartıldı. Gayrimenkul değerleme çalışmaları bitirildi, alan üzerinde uygulanacak projelerle ilgili çalışmalar sonlandırıldı ve son olarak ekim ayı içerisinde TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile imzaladığımız nihai olurların ardından ada ada yapılacak Çömlekçi'de hak sahipleri ile görüşmelere başladık ve ilk imzalar atıldı" diye konuştu.

 

MHP İl Başkanı Demeli ise MHP olarak yaptıkları başarılı çalışmaları takdir ettiklerini ifade ederek, "Eksik gördüğümüz noktaları da tenkit ederiz. Yaptığınız hizmetlerden ötürü sizlere teşekkür ediyoruz. Özellikle teşvik konusunda yaptığınız sorumlu açıklamalardan ötürü sizleri tebrik ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler