Tabakhane Vadisi dönüştürülüyor

Trabzon'un Tabakhane semtinde yürütülen ''Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'' kapsamında, 15 bina daha yıkıldı.Trabzon Belediyesinden yapılan açıklamada, Belediye ile Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) ortaklaşa yürüttüğü proje çerçevesindeki Tabakhane

Tabakhane Vadisi dönüştürülüyor

Trabzon'un Tabakhane semtinde yürütülen ''Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'' kapsamında, 15 bina daha yıkıldı.

Trabzon Belediyesinden yapılan açıklamada, Belediye ile Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) ortaklaşa yürüttüğü proje çerçevesindeki Tabakhane semtteki yıkımların hız kazandığı belirtilerek, ''Belediye yıkım ekipleri proje içinde yer alan Yenicuma Mahallesi'nin alt kısmındaki 15 binayı yıktı. Böylece proje kapsamında yaklaşık 40 binanı yıkımı gerçekleştirildi'' denildi.

685 binanın yıkılacağı Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında şimdiye 360 binanın kamulaştırmasının tamamlandığı anlatılan açıklamada, anlaşma sağlanan 2 bin 34 hak sahibine 39 milyon 72 bin lira ödendiği belirtildi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Trabzon'un en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Tabakhane'de yıkımlara hız verdiklerini belirterek, ''Zağnos Vadisi dışında kentin adeta hava koridorlarından bir diğeri olan Tabakhane Vadisi'nde kamulaştırdığımız binaların yıkımına başladık'' dedi.

Proje ile Trabzon'un yeni bir yaşam alanı kazanacağını söyleyen Gümrükçüoğlu, söz verdikleri projeleri bir bir hayata geçirdiklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel