Suudiler Trabzon’u çok sevdi

Fahri Hemşehrilerimiz Suudiler Trabzon’u Suudi Arabistan’da Anlatacaklar               Aralarında Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön, THY Cidde Müdürü Osman Hacımahmutoğlu, Suudi Arabistan Basın Enformasyon Bakanlığı temsilcisi Neazi Abdulrahman, Kafile B

Suudiler Trabzon’u çok sevdi

Fahri Hemşehrilerimiz Suudiler Trabzon’u Suudi Arabistan’da Anlatacaklar               

Aralarında Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön, THY Cidde Müdürü Osman Hacımahmutoğlu, Suudi Arabistan Basın Enformasyon Bakanlığı temsilcisi Neazi Abdulrahman, Kafile Başkanı Hüsamettin Çolak'ın yanı sıra Suudi Yatırım Ajansı Başkanı Memet Mustafa Göksu, Suudi Arabistan Basın Kültür Müşaviri Bader Bin Zamam Bin Orier ile Suudi Arabistan'da yayın yapan gazete, dergi ve televizyonlarda görev yapan 12 medya çalışanının bulunduğu 18 kişilik Suudi heyeti 6 günlük gezilerini tamamlayarak memleketlerine döndü.
               
Türkiye'nin Cidde Büyükelçiliği Basın Ataşeliği ile Türk Hava Yolları (THY) işbirliğinde 2 Mayıs Perşembe günü Trabzon'a gelerek bir dizi gezi programlarına katılan Suudi heyet bu süre içersinde Trabzon’un en önemli tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Cephanelik Restourant’ta kahvaltı programıyla gezi turunu başlatan heyet, sırasıyla Akçatepe Tesisleri, Haçkalı Baba, Kayabaşı yaylalarını gezerek bol bol stres attılar. Bir doğa harikası olan Uzungöl’de doğanın tadını çıkaran Suudiler, burada yemek yedikten sonra Çaykara’nın yaylalarını gezdiler. Gittikleri her yerde güler yüz ve sıcak ilgi ile karşılanan heyet Karadeniz insanının sıcaklığını ve doğasını çok beğendiler. Özellikle Çaykara’nın Derindere yaylasında gezerken halkın sıcak ilgisiyle karşılaşan heyet, bir vatandaşın kendilerine ikram ettiği ayrandan içtiler.
               
Trabzon ziyaretlerinin ardından Rize’ye hareket eden Suudi misafirler burada da doğa ile baş başa bir gün geçirerek Trabzon’a döndüler. Gezi turunu tamamlayarak memleketlerine dönmek için havalimanına hareket eden heyeti burada bir sürpriz bekliyordu.
               
Tarım Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile karşılaşan heyet bakanlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdiler. Trabzon’da ve Rize’de doyasıya bir hafta geçirdiklerini belirten Suudiler ise, memleketlerine gittiklerinde gezip gördükleri her şeyi orada anlatacaklarını söylediler. Suudiler, “Trabzon’a geldiğimiz günden beri büyük bir ilgiyle karşılaştık. Sayın valimiz Dr. Recep Kızılcık başta olmak üzere Trabzon halkı bize gönlünü açtı. Bu süre zarfında Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini görme fırsatı bulduk.
 
Her gittiğimiz yer birbirinden güzeldi. Muhteşem bir manzaraya sahip bir bölge burası. İnsanı da aynı derecede sıcak ve gönlü zengin. Trabzon ve Rize’ye özgü bize çeşitli hediyeler verdiler. Mesela Trabzon’da bir yaylada gezerken, misafirperver bir vatandaşımız yolumuzu keserek bize ayran ikram etti. Bu bizi çok duygulandırdı. Buradan çok mutlu ayrılıyoruz. Bizi Trabzon’un fahri hemşehrisi kabul eden Valimiz Sayın Dr. Recep Kızılcık’a teşekkür ediyoruz. Bizde Trabzon’un fahri hemşehrileri olarak memleketlerimizde buraları anlatacağız. Sizleri hiçbir zaman unutmayacağız” dediler.
               
Havalimanından Suudileri memleketlerine uğurlayan Vali Kızılcık, “Kültürümüz, inancımız bir olan Suudi kardeşlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya gayret ettik. Onlar burada doyasıya bir hafta geçirdiler. Bu süre içersinde Trabzon’un çok önemli tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Biz de onları Trabzon halkı adına ilimizin birer fahri hemşehrisi olarak ilan ettik. Onlar da bunu kabul etti. Buradan mutlu bir şekilde ayrılmaları bizi de mutlu etmiştir. Öyle inanıyorum ki bu ziyaret iki millet arasındaki ilişkileri daha da kavileştirecektir. Gittikleri yerde Trabzon’u anlatacaklar. Bu da bizim sürekli olarak bahsettiğimiz turizmimizin gelişmesine olumlu yönde yansıyacaktır” dedi.
               
Vali Kızılcık daha sonra, misafirleri memleketlerine uğurladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel