Sütlüoğlu, "Özelleşmeyecek" dedi

  Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu’nun verdiği bir beyanat şeklinde bir haber ajansı tarafından servis edilen haberde “Çaykur’un özelleştirileceğinin” söylemesi Rize’de tartışmalara neden olmuştu. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu tartışmal

Sütlüoğlu, "Özelleşmeyecek" dedi

 

 

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu’nun verdiği bir beyanat şeklinde bir haber ajansı tarafından servis edilen haberde “Çaykur’un özelleştirileceğinin” söylemesi Rize’de tartışmalara neden olmuştu. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu tartışmalar üzerine bugün Çaykur Genel Müdürlüğü’nde bir basın açıklaması düzenleyerek Çaykur’un özelleştirilmeyeceğini açıkladı. Sütlüoğlu açıklamasında, “Ben Ahmet bey ile telefonda görüştüm.  Basına böyle bir beyanat vermediğini, yazılan açıklamaları kendisinin yapmadığını ve çıkan haberden dolayı kendisinin de rahatsızlık duyduğunu belirti.  Aynı zamanda haberi tekzip edeceğini de açıkladı. Ahmet bey öte yandan Çaykur’un özelleştirilmesi ile ilgili hiçbir çalışmaları bulunmadığını da kaydetti” dedi.

 

ÇAYKUR TAM KAPASİTE ÇALIŞIYOR

Sütlüoğlu 22 Haziran tarihinde başlayan 2. Sürgün alımlarının hızla devam ettiğini belirterek, “Günlük 7 bin tonluk işleme kapasitemizi tamamen kullanıyoruz. Şu ana kadar 2012 yılı 2. Sürgün alımlarında 100 bin ton yaş çay yaprağı aldık. Haziran ayı içerisinde aldığımız 97 bin ton yaş çay yaprağının karşılığı olan 107 milyon TL’nin ödemesi ise devam ediyor. Ay sonuna kadar bu ödemeleri tamamlamayı hedefliyoruz. 2012 yılı alımlarında şu ana kadar toplamda 318 bin ton yaş çay yaprağı alarak 2012 yılı hedefimizin neredeyse yarısına ulaştık.  Kesin olmamakla birlikte şu ana kadar ki yaş çay alımlarının yüzde 60’ını Çaykur olarak gerçekleştirdik. Yüzde 40’lık miktarı ise özel sektör işletmeleri aldı. “dedi.

 

ÖZEL SEKTÖR MALİYETİN ALTINDA ÇAY SATIYOR

Sütlüoğlu, kuru çay pazarında ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten Sütlüoğlu, taban fiyat uygulamasının gerekliliğine vurgu yaptı. Sütlüoğlu, “110 bin tonluk bir kuru çay pazarız var. Bu çayı satıyoruz.  Bizim ana problemimiz üretim değil. Pazarlama üretimden çok daha önemli. Bu nedenle Pazar payımızı arttırmaya yönelikte çalışmalarımız var.  Özel sektör ucuza çay alım düşük maliyetlerle üreterek düşük fiyatlarda çay satıyor.  Bu nedenle çay satmakta zorlanıyoruz.  Piyasada haksız bir rekabet ile karşı karşıyayız. Özel sektör bizim maliyetimizin altında çay satıyor.  Buda kuru çay piyasasında ciddi bir rahatsızlığa sebep oluyor. “dedi.

KAÇAK ÇAY ORGANİZA SUÇ KAPSAMINA ALINMALI

Piyasada bol miktarda kaçak ve taklit çay bulunduğunu belirten Sütlüoğlu, piyasada Çaykur markası altında taklit çaylar bulunduğunu, bunlarla ilgili hukuksal mücadele başlattıklarını belirterek, “Kaçak çay organize suç kapsamına alınmalı. Gerekli yasal düzenlemeler yapılarak ilgili bakanlıklar bu konuda ortak çalışma yürütmeli.”dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel