Sürmene'ye henüz sonuç çıkmadı

Trabzon'un Sürmene ilçesinde son 4 günde kusma, mide bulantısı ve ishal şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısının 2 bini geçtiği bildirildi.İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 9 Ağustos Salı gününden itibaren çok

Sürmene'ye henüz sonuç çıkmadı

Trabzon'un Sürmene ilçesinde son 4 günde kusma, mide bulantısı ve ishal şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısının 2 bini geçtiği bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 9 Ağustos Salı gününden itibaren çok sayıda vatandaşın kusma, mide bulantısı ve ishal gibi şikayetlerle hastaneye başvurmasının sebebini tespit için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Aynı şikayetlerle hastanelere müracaat eden hasta sayısının bugün itibariyle 2 bini geçtiğini belirten Süleyman, ''Hastaların tedavileri ayakta gerçekleştirildi. 3'ü çocuk toplam 8 kişinin ise tedavileri hastanede yatarak devam ediyor. Yatan hastaların genel durumu iyi'' dedi.

İlçede çeşitli noktalardan alınan su numunelerinin daha önce Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderildiğini, ancak sonuçların henüz çıkmadığını ifade eden Süleyman, ''Tahlil sonuçlarını bekliyoruz. Şu ana kadar hastalığa neyin sebep olduğuna ilişkin tespit edilen bir şey yok. İlimizde sudan alınan numunelerin Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda yapılan incelemesinde ise bir problem gözükmüyor'' diye konuştu.

Süleyman, şu aşamada hastalığın etkeninin ne olduğunu bilmediklerini vurgulayarak, ''Vaka sayısının bu kadar yüksek olması nedeniyle muhtemelen sulardan bulaştığını düşünüyoruz. Virüs müdür, kimyasal bir şey midir bilmiyoruz. Tespit etmiş değiliz'' dedi.

İlçede sürekli şebeke suyunun kullanılmaması yönünde anons yapıldığını anlatan Süleyman, ''Vatandaşlarımıza şebeke suyunu kullanmamalarını öneriyoruz. Genel hijyen kurullarına dikkat etmeleri gerekiyor. Bol bol temiz su içmeleri önerisinde bulunuyoruz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel