Sürmene'ye 400 bin TL destek

Trabzonspor'un Sürmene ilçesindeki en eski camilerinden olan ve Çamburnu beldesinde bulunan Kuşluca ve Kuleli camilerine 400 bin lira resterosyan desteği sağlandı.Sürmene Kaymakamlığı'nın, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile g

Sürmene'ye 400 bin TL destek

Trabzonspor'un Sürmene ilçesindeki en eski camilerinden olan ve Çamburnu beldesinde bulunan Kuşluca ve Kuleli camilerine 400 bin lira resterosyan desteği sağlandı.

Sürmene Kaymakamlığı'nın, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği yazışmaların ardından sağlandığını belirttiği 400 bin lira destek ile iki caminin de resterasyonunun 1 yıl içerisinde yapılması planlanıyor. Sürmene Müftüsü Ahmet Danışman ve Kaymakam adayı Bünyamin Karaloğlu ile Çamburnundaki iki camide de incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, iki camininde 2012 yılı sonlarına doğru tamamlanıp tekrar hizmete sokulacağını vurguladı. Kuşluca camisinin iç dizaynının tamamen yenileneceğini belirten Özarslan, "Fakat Kuleli camiini aynı mimarisi ile yeniden yapacağız. Çünkü restore edilebilecek bir konumda değildi." dedi. Verilen bu destekle eskimiş olan iki camimizi tekrar hizmete sokmak istediklerini belirten Özarslan kendilerine destek veren Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Trabzon il Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Sürmene Müftüsü Ahmet Danışman ise kendi dönemlerinde böyle bir hizmetin ilçelerine sağlanması nedeni ile Kaymakam Özarslan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel