Sürmene'de kuyular açılacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Hopa ve Zonguldak'ın ardından bu kez de Trabzon'un Sürmene ilçesi açıklarında 15 gün içerisinde sondaj çalışmalarına başlayacak. Karadeniz'de 2002-2003 yılları arasında ilk ciddi yatırımını yapan TPAO, sondaj aş

Sürmene'de kuyular açılacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Hopa ve Zonguldak'ın ardından bu kez de Trabzon'un Sürmene ilçesi açıklarında 15 gün içerisinde sondaj çalışmalarına başlayacak. Karadeniz'de 2002-2003 yılları arasında ilk ciddi yatırımını yapan TPAO, sondaj aşamasına geldikten sonra ilk olarak Hopa'da, daha sonra Zonguldak'ta sondaj yaptı. Bu çalışmaların ardından Trabzon'un Sürmene ilçesi açıklarında sondaj kararı alan TPAO, 15 gün içerisinde çalışmalara başlıyor.

Karadeniz'de petrol bulma umutlarının çok büyük olduğunu kaydeden TPAO yetkilileri, aynı umudu görüştükleri yabancı firmaların da taşıdığını söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da daha önce yaptığı açıklamalarda, "İnşallah Karadeniz'de petrol bulmak istiyoruz" diyerek, bir, iki, belki de 13 kuyu vurulacağını açıklamıştı.

Öte yandan, Exxon Mobil'in Türkiye, Hazar Bölgesi, Doğu Avrupa, Kuzey Denizi ve Kuzey Afrika Arama Direktörü Russel Bellis, şirketin 2011'in başında Karadeniz'deki çalışmalarda kullanılmak üzere yepyeni bir sondaj gemisini Türkiye'ye getireceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel