Sürmene Mavi Bayrağını Kaptırdı

Trabzon"un kurtuluş reçetesi turizm olmasına rağmen, bölgenin en göz alıcı mekanı, dünyanın hayran olduğu Çamburnu sahiline verilen mavi bayrak geri alındıKaradeniz Bölgesi'ndeki tek mavi bayraklı yer olan Sürmene-Çamburnu devlet destek vermediği için bu

Sürmene Mavi Bayrağını Kaptırdı


Trabzon"un kurtuluş reçetesi turizm olmasına rağmen, bölgenin en göz alıcı mekanı, dünyanın hayran olduğu Çamburnu sahiline verilen mavi bayrak geri alındı

Karadeniz Bölgesi'ndeki tek mavi bayraklı yer olan Sürmene-Çamburnu devlet destek vermediği için bu yıl mavi bayrak alamadı.

2 yıldır sadece engellilere yapılacak yol için bayrağı alamayan Hancıoğlu Tesisleri sahibi Ali Hancı, Trabzon'un prestiji için bu bayrağın çok önemli olduğunu belirterek, "Biz bu bayrağı Trabzon adına almıştık. O zaman Karadeniz Bölgesi'nin tek mavi bayraklı yeri burasıydı. 2002-2003 yıllarında bu bayrağı gururla, Trabzon'a yakışır bir şekilde taşıdık. Bayrağı almaya hak kazandığımız zaman törenlerle bayrağı göndere çekmiştik. Fakat 2004 yılında yeni bir şart ekleyerek mavi bayrağı alacak yerlerde engellilere yol, lavabo yapılmasını istediler.

”Yol hariç diğer prosedürleri biz yerine getirdik. Yolu yapmak için devletten yardım istedik. Kapılarında dolandık. Fakat yeterli duyarlılık gösterilmedi ve 54 milyarlık yolu yapamadığımız için bayrağı teslim ettik. İmkanlarım yeterli olsaydı ben yapardım fakat olmadı.
Ne kadar uğraştıysam yaptıramadım. Üniversite sağ olsun, yol için yer sorununu çözdü ancak yolu yaptıramadık. İnşallah önümüzdeki yıl duyarlılık gösterip bu yolu yapmamıza yardımcı olurlarsa mavi bayrağı yeniden geri alırız. Bu bayrağa sahip olan iller yabancı turist broşürlerinde yer alıyor. Sadece bu unsur Trabzon'a çok turist çekiyordu. Umarım bunun farkına varırlar" ifadelerini kullandılar.

Karadeniz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler