Suriyeliler Karadeniz'e mi yerleştirilecek?

Suriye’den gelen ve iltica talebinde bulunan kişilerin  Karadeniz illerine de yerleştirilebileceği, ancak Rize’nin ‘’Hariç tutulduğu’’ bildirildi. CHP Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan, konuyu TBMM gündemie getirerek, ‘’Neden Rize hariç ? ’’ diye sordu

Suriyeliler Karadeniz'e mi yerleştirilecek?

Suriye’den gelen ve iltica talebinde bulunan kişilerin  Karadeniz illerine de yerleştirilebileceği, ancak Rize’nin ‘’Hariç tutulduğu’’ bildirildi. CHP Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan, konuyu TBMM gündemie getirerek, ‘’Neden Rize hariç ? ’’ diye sordu.
 
Bayraktutan TBMM’de yaptığı açıklamada, ‘’ Sayın Başbakan bunları Suriye’den davet ediyor, en çok davet etmesi gereken il de Rize olmalı’’ dedi ve şunları söyledi:
 
‘’İçişleri Bakanlığı, Suriye’den gelip ülkemize iltica talebinde bulunan yabancılara, haymatlos, vatansız olanlara ilişkin bir genelge yayınladı. Karadeniz’de de Zonguldak’tan Artvin’e kadar olan bölgede bütün illeri kapsayan bu genelgede iltica talebinde bulunan kişilerin yerleştirilebileceği beirtiliyor. Bir tek il hariç. O da Rize.. Çok garip… Samsun, Sinop, Zonguldak, Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin var, bir tek Rize yok. Sayın Başbakan bunları Suriye’den davet ediyor, en çok davet etmesi gereken ilin Rize olduğunu düşünmeme rağmen hangi kriterler uygulanarak bu ölçümleme yapılmış  merak ediyorum’’

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel