Suriye'de savaşan Trabzonlular arttı!

Suriye'de iç çatışmalar sonrasında bölgede 21 örgütün faaliyet gösterdiği ifade edilirken bölgenin etkin örgütlerinden bir tanesinin EL Kaide olduğu söyleniyor. Bu örgütün bir süre önce Trabzonlu bir komutanı olduğu ileri sürülmüştü. Adının tam olarak ne

Suriye'de savaşan Trabzonlular arttı!

Suriye'de iç çatışmalar sonrasında bölgede 21 örgütün faaliyet gösterdiği ifade edilirken bölgenin etkin örgütlerinden bir tanesinin EL Kaide olduğu söyleniyor. Bu örgütün bir süre önce Trabzonlu bir komutanı olduğu ileri sürülmüştü. Adının tam olarak ne olduğu bilinmeyen bu komutanın istihbarat kayıtlarına göre isminin E.K olduğu belirlendi.

Malatyalı bir ailenin dünyaca bilinen BBC televizyonuna verdiği röportajda Trabzonlu komutanla konuştuğunu söylemesinin ardından bölgede hayatını kaybeden ve bölgeye savaşmaya giden gurbetçi Trabzonluların olması iddiaları doğrular nitelikte .

Geçtiğimiz yıl dünya gündemine düşen Almanya'da yıldız topçu iken futbolu bırakarak Suriye'de savaşmaya giden Trabzonlu Burak Karan'dan sonra geçtiğimiz günlerde Kilis'ten ailesini arayan Trabzonlu Ahmet P. " ben savaşa gidiyorum." demesinin ardından akıllara Trabzonlu El Kaide komutanı E.K geldi.

Trabzon'daki istihbarat birimlerinin listesinde bulunan E.K'nın yakalanması için çalışma başlattı.

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel