Sümela'da turistlere temizlik uyarısı

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Sümela Manastırı ve ören yerine gelen yerli ve yabancı turistlere çevreyi temiz tutmaları konusunda uyarıda bulundu. Koçhan, yaptığı açıklamada, Sümela Manastırı yolunda belediye temizlik ekiplerinin çevre temizliği ya

Sümela'da turistlere temizlik uyarısı
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Sümela Manastırı ve ören yerine gelen yerli ve yabancı turistlere çevreyi temiz tutmaları konusunda uyarıda bulundu.
 
Koçhan, yaptığı açıklamada, Sümela Manastırı yolunda belediye temizlik ekiplerinin çevre temizliği yaptığını söyledi.
 
Sümela Manastırı ve ören yerine gelen turistlere çevreyi ve doğayı kirletmeme konusunda uyarılarda bulunan Koçhan, ''Çevre temizliği belediyenin asli görevidir ama bireylerin de çevre sağlığı konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir'' dedi.
 
Koçhan, daha temiz, yaşanılabilir çevre ve Maçka için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
"Sümela Manastırı yolunda piknik yapan vatandaşlarımız ne yazık ki çöplerini oraya atıyorlar. Bu güzel doğa hepimizin. Temizlik işlerinde görevli personelimiz büyük bir duyarlılık ve sabırla her gün bu bölgeden çöp topluyor. Bir günde 19 çuval sadece şişe toplandı. Piknik yapmak vatandaşlarımızın ve turistlerimizin doğal hakkıdır fakat lütfen çöplerimizi doğaya bırakmayalım. Çöplerimizi konteynerlere atarak hem doğamızı koruyalım hem de çevremizi kirletmeyelim."
 
Kirletmeme kültürünün öğrenmesi gerektiğine dikkati çeken Koçhan, "Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, belirlenen kurallara uymaları ve çevre temizliğine gerekli hassasiyeti göstererek Sümela Manastırı ve ören alanımıza sahip çıkmalarıdır. Piknik yapan vatandaşlarımız bir daha geldiklerinde çevreyi temiz bulmak istiyorlarsa çöplerini çevreye atmasınlar. Temiz bir çevre için kirletmeyelim" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel