Sümela'da bayram yoğunluğu!

Trabzon'un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nı, Kurban Bayramı tatili boyunca 7 bin 500 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.Doğayla bütünleşen güzellikleriyle bölge turizmine önemli katkısı bulunan Sümela Manastırı'nı ziyaret eden turist sayısı her

Sümela'da bayram yoğunluğu!

Trabzon'un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nı, Kurban Bayramı tatili boyunca 7 bin 500 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Doğayla bütünleşen güzellikleriyle bölge turizmine önemli katkısı bulunan Sümela Manastırı'nı ziyaret eden turist sayısı her yıl artıyor.

Doğaseverlerin tercihinde son yıllarda ilk sırayı alan Sümela Manastırı, Kurban Bayramı tatili boyunca 7 bin 500 yerli ve yabancı turisti ağırladı.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Sümela Manastırı'nın Karadeniz'in önemli turistik mekanları arasında yer aldığını söyledi.

Maçka'nın manastır açısından zengin bir bölge olduğunu belirten Koçhan, "Maçka üç büyük manastırı bünyesinde bulunduran bir ilçedir. Son dönemde dünya turizminde anılan Sümela Manastırı da ilçemizdeki en eski ve büyük manastırlardan birisidir. Bu nedenle ülke ve bölge turizmi açısından önemli bir yeri vardır" dedi.

Koçhan, Sümela Manastırı'nın turizmde ön planda olduğunu ifade ederek, "İlçemiz 8 ayda 500 bin yerli ve yabancı turisti ağırladı. Yaylaları ve birçok mesire yeri ile öne çıkan ilçemiz, Sümela Manastırı ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor" diye konuştu.

- "Günde ortalama bin 500 kişi ziyaret ediyor"

Tatil sezonunun sona ermesine rağmen Sümela Manastırı'nda turizm hareketliliğinin devam ettiğini vurgulayan Koçhan, Sümela Manastırı'nı günde ortalama bin 500 kişinin ziyaret ettiğini kaydetti.

Koçhan, tatil sezonunun sona ermesine rağmen ilçenin yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini dile getirerek, "Özellikle bayramlarda yabancı turistlerin dışında yerli turistler de turizme hareketlilik katıyor. Maçka'da bayram tatili boyunca turizm hareketliliği devam etti. İlçemiz dört günlük Kurban Bayramı tatilinde 7 bin 500 yerli ve yabancı turisti ağırladı. inşallah bu sayı her geçen gün artacaktır ve kış turizminde de hareketliliğimiz devam edecektir" ifadesini kullandı.

Koçhan, turizmden daha fazla pay almak istediklerine vurgu yaparak,  "Bu kapsamda yeni projeler ve yatırımlar yaparak turizmden aldığımız payı artırmak istiyoruz. Dört mevsim turizme olanak sağlayarak Kurban Bayramı tatilindeki turizm potansiyelimizi her gün artırmayı hedefliyoruz. Ölü geçen bir sezon değil aktif ve kış turizmine de olanak sağlayan bir turizm sezonu istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler