Sümela-Olucak'a yeni yol!

Gümüşhane'nin Olucak köyünde bulunan manastır ile Cami Boğazı Yaylası'nı birbirine bağlayan yolda çalışmalar devam ediyor.İl Özel İdaresi tarafından Olucak Manastırı'ndan Cami Boğazı Yaylası'na bağlanan yolda genişletme çalışmaları önümüzdeki yılda devam

Sümela-Olucak'a yeni yol!

Gümüşhane'nin Olucak köyünde bulunan manastır ile Cami Boğazı Yaylası'nı birbirine bağlayan yolda çalışmalar devam ediyor.

İl Özel İdaresi tarafından Olucak Manastırı'ndan Cami Boğazı Yaylası'na bağlanan yolda genişletme çalışmaları önümüzdeki yılda devam edecek.

Trabzon'dan başlayan Maçka-Meryemana bağlantılı karayoluna bağlanmak üzere başlatılan yol çalışmasının önceki yıl Turizm Bakanlığı'ndan gönderilen ödenek ile başlatıldığını ve bugüne kadar 3 bin 300 metre yeni yol çalışması ve bazı bölümlerde genişletme çalışmalarının yapıldığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, kış mevsiminin gelmesi ve bölgenin karlı olması nedeniyle çalışmaların durduğunu, Cami Boğazı Yaylası'na kadar olan 8 kilometrelik mesafedeki genişletme çalışmasının ise önümüzdeki yıl tamamlanacağını söyledi.

Olucak Manastırı'nın, günümüze kadar gelen en sağlam yapılardan birisi olduğunu söyleyen Yalçın, “Çok sayıda tarihi ve kültürel değeri bulunan bölge tescilli 1. derecede arkeolojik sit alanı olarak ilan edilmişti. Döneminin en önemli bölgelerinden birisi olan Olucak Manastırı'nı Çakırgöl Turizm Merkezi, Taşköprü Yaylası, Krom Antik Kenti, Karaca Mağarası, Santa Antik Kenti ve kuzeydeki yaylalara bağlamak için çalışma başlatılmıştı. Geçtiğimiz yıllarda Turizm Bakanlığı'nın gönderdiği ödenek ile başladığımız yol çalışmalarına bu yıl kendi imkanlarımız ile devam ettik. Şuanda yaptığımız yol ile Cami Boğazı Yaylası ile Olucak Manastırı'nı birbirine bağladık. Fakat yolda eksik kalan genişletme ve düzenleme çalışmalarına önümüzdeki yıl devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel