Sumela ibadete açılabilir

 Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Akdamar ve Sümela gibi tarihi yerlerin yılda bir kez olsun ibadete açılabileceğini söyledi. Günay, “Van Gölü'ndeki Akdamar Klisesi'nin ibadete açılması talebi var. Tarihi ibadet yerleri için yılda bir kez böyle bir

Sumela ibadete açılabilir

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Akdamar ve Sümela gibi tarihi yerlerin yılda bir kez olsun ibadete açılabileceğini söyledi.

Günay, “Van Gölü'ndeki Akdamar Klisesi'nin ibadete açılması talebi var. Tarihi ibadet yerleri için yılda bir kez böyle bir izin verilebilir. İnsanlar gelip orada dini inançlarını yerine getirmek istiyorlarsa; getirebilmeliler. Biz böyle bakıyoruz.

Bence, aynı şey Sümela'da da olabilir. Sümela da yılda bir kez ibadete açılabilir. Yılda bir gün Noel Baba'da ibadet oluyor. Her yerde oluyor, buna benzer şeyler; yapabiliriz” dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler