Suat Kılıç hayal kırıklığına uğrattı

Ordu Genç İşadamları Derneği (ORGİAD) Başkanı Ayhan Kaymaz, stat yapılacak iller arasında Ordu'nun olmayışına tepki gösterdi.Ayhan Kaymaz, köklü bir kulüp olan Orduspor'un tarihi ve taraftarıyla büyük bir kulüp olduğunu, ancak maçlarını oynadığı mevcut st

Suat Kılıç hayal kırıklığına uğrattı

Ordu Genç İşadamları Derneği (ORGİAD) Başkanı Ayhan Kaymaz, stat yapılacak iller arasında Ordu'nun olmayışına tepki gösterdi.

Ayhan Kaymaz, köklü bir kulüp olan Orduspor'un tarihi ve taraftarıyla büyük bir kulüp olduğunu, ancak maçlarını oynadığı mevcut stadın kapasite ve fiziki şartlarının uygun olmadığını, ayrıca oluşturduğu trafik kargaşası ile Süper Lig'in ağırlığını taşıyamadığını belirtti.

Gerek yerel gerekse ulusal spor camiasında Ordu Stadı'nın yetersiz olduğunun sık sık dillendirildiğini belirten Kaymaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, seçim sürecinde Ordu'da yaptıkları açıklamalarda yeni stat ile ilgili umut verici açıklamalar yaptığını hatta stat projesi ile ilgili çalışmaların başlatıldığını hatırlattı. İlk etapta 'Ordu Arena' adında 25 bin seyirci kapasiteli Efirli mevkiinde Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait olan araziye yapılacağı belirtilen stadın yapılmasını beklerken Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın açıklamalarıyla hayal kırıklığına uğradıklarını kaydeden Kaymaz, "2012 yılında yapımına başlanacak 18 yeni stat arasında Ordu'nun adının geçmemesi bizleri son derece üzmüştür. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından 'Ordu Arena Stadını Yapacağız' açıklanmasına rağmen, Orduspor'un yeni stadının 18 yeni stat arasında geçmemesini anlayışla karşılamak mümkün değildir" dedi.

"3. LİG'E VAR, SÜPER LİG'E YOK MU?"

Kaymaz, açıklamasında şu görüşlerde bulundu: "TOKİ tarafından Gaziantep, Trabzon, Samsun, Eskişehir ve Sivas'ta 33 bin, Mersin, Hatay ve Malatya'da 25 biner, Batman'da 15 bin seyirci kapasiteli stadyum ve spor komplekslerinin yapılacağı açıklanmıştır. Eskişehir stadyumu da bu protokol kapsamında yenilenecektir. Aynı şekilde Süper Lig'de olmayan ve 3. Lig'de yer alan Hatay, Batman ve Afyon futbol takımlarına da yeni statlar yapılacaktır. Aynı zamanda Gençlik ve Spor ile Maliye Bakanlıkları arasında, Diyarbakır, Kocaeli, Sakarya, Samsun ve Adana'da yapılacak stadyumların inşaatına başlanmasını öngören protokol imzalanmıştır. Orduspor'un yeni stat projesi ise bu açıklamalarda yer almamaktadır. Orduspor'un Süper Lig'de kalıcı olmasını ve yüksek hedeflere ulaşmasını sağlamak için Ordu'nun tüm dinamikleri olarak sonuna kadar Orduspor'a destek vermek zorundayız. Yeni yapımına başlanacağı kararı alınan 18 yeni stat arasında Orduspor'un olmamasını bir yanlışlık olarak algılıyoruz ve bu yanlışlığın giderilmesini, en yakın zamanda yeni stadımız 'Ordu Arena' için kararın alınmasını tüm kamuoyu ile birlikte bekliyoruz.".

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel