Su taşkınlarının nedenini açıkladı, belediyeleri suçladı

Son günlerde bölgede yaşanan su taşkınlarının nedenini açıkladı belediyeleri suçladı Adam haklı beyler! Dağılın… Dere kenarına izin vermezseniz bir şey olmaz.

Su taşkınlarının nedenini açıkladı, belediyeleri suçladı

Haber61/Haber Servisi

Rize ve Artvin’de yaşanan su baskınları ve sel afetinin yol açtığı heyelanlar bölgede yine korku verdi. Can kaybı olmaması sevindirirken ‘kıl payı atlatıldı.


Konuyla alakalı Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semi Hamzaçebi, sel ve heyelanlarla ilgili belediyeleri suçladı. Hamzaçebi, “DSİ ve karayolları, yerel yönetimlerin yapmış olduğu yanlış imar planlarını düzeltmeye çalışıyor. Belediyeler dere kenarlarına yol ve ev izni vermezse ne ölüm yaşanır ne de vatandaş sıkıntı yaşar” dedi. Hamzaçebi, taşkınların ana sorumlusu karayolları ve DSİ olmadığını fakat yapılan tahkimat çalışmalarının da yeterli olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel