Spor Tırı Rize'ye geldi

 Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından yürütülen 'Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun' projesi kapsamında 50 ili gezecek iki spor TIR'ından biri Rize'ye geldi. Rize'de gençlerle buluşan Spor TIR'ın içinde dü

Spor Tırı Rize'ye geldi

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından yürütülen 'Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun' projesi kapsamında 50 ili gezecek iki spor TIR'ından biri Rize'ye geldi.
 
Rize'de gençlerle buluşan Spor TIR'ın içinde dünden bugüne spordan karelerin ve eski kupaların sergilendiği mobil müze ve olimpiyatlarda şampiyon sporcuların görüntüleri yer alıyor.
 
Valilik binası yanında oluşturulan mini basketbol ve futbol sahalarına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Spor TIR'ının sunduğu şölende Rize Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan, kurum ve kuruluşların temsilcileri gençlerle birlikte oldu.
 
Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan, projenin amacının gençlere spor yaptırmayı özendirmek ve spor kültüründe farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Pehlivan "Şu anda çok sayıda öğrencimiz burada spor yapıyor. Öğrencilerimizin katılımından son derece memnunuz. Tüm spor tesislerinin kapılarını ardına kadar vatandaşlarımıza açtık. Bilinçli toplum ve sağlıklı bireyler çağrısı ile Gelin Spor Yapalım, Tek Galibi Dostluk Olsun diyerek 7 den 77'ye herkesi spor yapmaya davet ediyoruz. Gençlik Spor Bakanımız Suat Kılıç'a başta olmak üzere, Spor Genel Müdürlüğü ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
 
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise sağlıklı bir toplum olmak için toplum bireylerinin spor yapması gerektiğini söyledi. Gençlere tavsiyede bulunan Bakırcı "Kendinizi yapabileceğinize inandığınız her hangi bir spor dalıyla meşgul edin. Her zaman bu şekilde genç kalmayacağız yaşımız ilerlediğinde bunun etkisini vücudunuzda daha iyi hissedeceksiniz. Bende ufak yaşımdan itibaren sporla ilgileniyorum ve bunun faydalarını şuanda görüyorum. İnşallah bu tür etkinliklerin daha fazlasını Rize'de yaşarız" diyerek sözlerini tamamladı.
 
Etkinliğe katılan Rize Milletvekili Nusret Bayraktar da "Gençlik ve Spor Bakanlığı tüm verimini ve çalışmalarını ortaya en iyi şekilde koymaktadır. Bu faaliyetlerde gençlerin fiziki ve ruhi sağlıkları göz önünde bulundurularak birlik ve beraberlik içinde bir çalışma ortaya koyulmuştur. Geleceğin mutlu Türkiye'sinde gerçekleştirilen bu faaliyetler inanıyorum ki en güzel şekilde bugünkü coşkusuyla devam edecektir. Emeğe geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum " şeklinde konuştu.
 
Törende katılan Rize Valisi Nurullah Çakır etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Önümüzdeki günlerde siz gençlerin hizmetine sunulacak olan bir çok projemiz var. Yarından itibaren yaz okullarının tanıtımı da yapılacaktır. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, ilgili birimler ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz tüm ekibiyle birlikte çalışmalarına başlayacaktır. Bu aktivitede emeği geçen
 
İl Spor Müdürümüz başta olmak üzere ilgili firmamıza, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve bu işin başında olan Gençlik Spor Bakanımız Suat Kılıç'a teşekkür ediyorum" dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Vali Nurullah Çakır ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan mini futbol sahasında gençlerle birlikte futbol oynadı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel