Spor kenti Trabzon'da şok karar!

KTÜ’nün yıllardır öğrenci alımını özel yetenek sınavıyla yaptığı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda, Rektörlük sınav ücretini kaldırmak isteyince olanlar oldu. Yetenek sınavlarında alınan ücretler öğretmenlere dağıtılırken, yeni kararla para alımı yapı

Spor kenti Trabzon'da şok karar!



KTÜ’nün yıllardır öğrenci alımını özel yetenek sınavıyla yaptığı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda, Rektörlük sınav ücretini kaldırmak isteyince olanlar oldu. Yetenek sınavlarında alınan ücretler öğretmenlere dağıtılırken, yeni kararla para alımı yapılmaması öğretmenlerin sınavları yapmak istememesine neden oldu. Bunun sonrasında KTÜ Senatosu’na taşınan konuyla ilgili ilginç bir karar çıktı. Senato özel yetenek sınavlarının tamamen kaldırılmasına karar vererek, kararının onaylanması için YÖK’e gönderdi.    
 
MADALYALILAR BAŞKA ÜNİVERSİTELERE

YÖK, kendisine gönderilen kararı onaylayarak özel yetenek sınavlarının kaldırdı. Türkiye’de bir ilkin yaşandığı KTÜ’de artık Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na normal sınavla öğrenci alımı yapılacak. Spor şehri olan Trabzon’da özel yetenekli ve madalyalı birçok sporcu bu karar sonrasında başka üniversitelere yönelmiş olacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, “Doğrudur Senato’dan aldığımız kararı YÖK’e göndermiştik. YÖK de bizim kararımızı onayladı. Bundan sonra özel yetenek sınavlarıyla öğrenci alımı yapılmayacak. Zaten bu teklif Spor Bölümü’nden gelmişti. Biz de gereğini yaptık. Artık sadece sınavla alım yapılacak. Alınan öğrencinin puanının yüksek olması başarıyı etkiler. Bu bölümümüze sağlık sorunları olan öğrenciler zaten  müracaat etmez. Diğer üniversitelerde yavaş yavaş bu sisteme geçmeye başlayacak.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel