SP kongresinde şok konuşma

Bu akşam saat 20.00’da başlayan Saadet Partisi Trabzon Merkez İlçe kongresinde Araklı eski Belediye Başkanı Ümit Çebi’nin genel merkezi hedef alan konuşması partilileri şoke etti. Kongrede kürsüye çıkan ve ağır şekilde SP Genel merkezini hedef alan sözler

SP kongresinde şok konuşma

Bu akşam saat 20.00’da başlayan Saadet Partisi Trabzon Merkez İlçe kongresinde Araklı eski Belediye Başkanı Ümit Çebi’nin genel merkezi hedef alan konuşması partilileri şoke etti. Kongrede kürsüye çıkan ve ağır şekilde SP Genel merkezini hedef alan sözler sarf eden Ümit Çebi, elindeki listeyi göstererek, “Sevgili arkadaşlar ben bu davanın delikanlısıyım. Ben asi çocukmuyum. Şu elimde görmüş olduğunuz listeyi bir Allah birde Erbakan hoca elimden alabilir. Erbakan hocamdan gelen emir doğrultusunda listeyi geri çektim. Eğer bir itaatsizlik yapmışsam genel merkezin beni disiplin kuruluna sevk etmesini arz ediyorum” diyerek yaptığı konuşma salonda soğuk duş etkisi yarattı. Kürsüden inen Ümit Çebi’ye bir partili, “Başkanım gitme sen bize lazımsın” demesi üzerine tartışma daha da alevlenirken diğer bir partili de, Çebi’ye seslenen partili arkadaşına, “Sen de git. Onunla beraber git” dedi ve ortalık karıştı. Bir süre devam eden tartışmayı partililer yatıştırdı.

 

YARIN PİŞMAN OLACAK

Ümit Çebi’nin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Adalet eski Bakanı ve SP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, “Yarın pişman olacağı bir konuşma bu. Biz bize ne dendiyse onu yaptık. Ben 1973 yılında Kocaeli’nden milletvekili seçildim. Bugün eğer ayakta duruyorsak hep bu samimi hizmetlerin sayesinde oldu. Hizmet etmek isteyen varsa hodri meydan. Bizim gençler için öyle hizmetlerimiz var ki. Disiplin ve itaatin olmadığı yerde teşkilattan bahsedilemez. Bu mantalitelere meydan vermeyiz biz. Geçtiğimiz yıl Erbakan hocanın İran ziyareti oldu. İran ziyaretinden bir gün öncede Erbakan hocanın siyasi yasağı kaldırılmıştı. Bütün basın mensupları orada. Numan beyde o günlerde yeni genel başkan. Ortalığı karıştırmak isteyen birileri de var. Bir kişi sayın hocam siyasi yasak kalktığına göre yeniden partinizin başına geçecekmisiniz. Erbakan hocamız, partimizin genel başkanı var. Bu genel başkan Numan Kurtulmuş’tur dedi. 40 yıldır beraberiz. Bize nefsimize emretmeyi, hakim olmayı öğretmiştir. Bir tanesini söyleyeyim. 40 yıldan beri Erbakan hocamızı izleyenler var. Hiç ben yaptım dediğini duydunuz mu. Siz refahçılar yaptınız demiştir” dedi.

 

4'üncüsü yapılan Merkez İlçe Olağan kongresinde azönce oylama işlemi başladı. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut Merkez İlçe Başkanı Münir Ustakurt yeniden aday olduğunu açıkladı.

 

Haber: Batuhan Hazar ÇAVDAR / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler