Soylu ilk yapılacakları açıkladı

Süleyman Soylu basın mensupları ile buluştu Haber61/Haber Servisi AK Parti Trabzon Milletvekili adayı, AK Parti Genel başkan yardımcısı ve teşkilat başkan yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon İl Başkanlığının düzenlediği medya buluşmaları programı

Soylu ilk yapılacakları açıkladı
Süleyman Soylu basın mensupları ile buluştu
 
Haber61/Haber Servisi
 
AK Parti Trabzon Milletvekili adayı, AK Parti Genel başkan yardımcısı ve teşkilat başkan yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon İl Başkanlığının düzenlediği medya buluşmaları programı kapsamında Zorlu Grand Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi ve soruları yanıtladı.
 
Muhaliflere ince göndermeler yapan Soylu, CHP Milletvekili adayı Haluk Pekşen ve MHP Milletvekili adayı Koray Aydın’ın kendisi hakkındaki eleştirilere şöyle cevap verdi;
 
Polemiklere girmeme noktasında arkadaşlarımızla karar verdik.  Seçim kampanyasının başında ne söylerlerse söylesinler biz bunu yapmayacağız. Bunun Trabzon’a faydası yok. Ha şöyle de birşey var. Polemiğin alasını yaparız, yapılabilirdi de ama polemiğin Trabzon’a faydası olmaz. Olamaz. Biz iş yapacağız. 
 
Trabzon’un aslında kavga etmediğini, şehrin faydasına olduğunu hissettiği andan itibaren felsefesi de farklı olsa, görüşleri de zıt olsa odaklandığında meselelerini çözdüğünü, ona yönelik katkı koyduğunu görüyoruz diyen Soylu şöyle devam etti; 
 
50 gündür seçim kampanyası yapıyoruz. Bugüne kadar bu süreçte 5 araştırma yaptırdık. 10 güne bir araştırma düşer 50 günde… 5’inden 2’sini bir şirkete diğer 3’ünü farklı şirketlere yaptırdık. Bu akşamda bir araştırma sonucu bize gelecek. Kampanyalara başlamadan önceki durumumuzu da tabloyu da biliyoruz.
 
Trabzon’daki kampanyamız olağan üstü ilgi gördü ve teşkilatımızı motive etmiştir.  2 muazzam miting gerçekleştirdik bunun da olumlu yanları söz konusudur. Yapılan çalışmalar bunlarla da sınırlı değildir! Siyasi stratejimizin son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Araştırma sonuçlarına göre de değiştirmemiz gereken stratejileri değiştirmeye çalıştık. Bunun üzerinden siyaset sonucunu millete havale etmeyi demokrasimiz açısından kabullendik.
 
 
Geçen gün sanayi bakanımız geldi. Trabzon adına projelerimizi inceledik. Değerlendirmesini ortaya koydu. Bütün bunlarla birlikte sayın başbakanımızın Trabzon’a alakası müthiş derecede.. Ayrıca Trabzon’a ilgisini hiç esirgemeyen Cumhurbaşkanımız var. Bu projelerimizin hepsinin alt yapısı hazırdır.
Artık Trabzon’un kadim aklıyla birlikte bu projeleri gerçekleştireceğiz.
 
 
 
PROJELERLE İLGİLİ NE DEDİ? 
 
* Yavuz Selim canlı bir müzedir. Koparmak istemiyoruz. 
 
* Belde belediyeleri meselesi yerel yönetimleri tarihimizin en büyük talihsizliğidir. 
İlk önce bundan İstanbul vazgeçti. Hala onların oluşturduğu imar problemlerini ortadan kaldırabilmek için uğraşılıyor. Adamın aracına benzin koymaya parası yok başkanlık yapıyor. Olmadı.
 
* Yerleşim yerleri dağılıyordu eskiden… 21. YY verimlilik çağıdır. Burda Büyükşehir belediye yasası en büyük sivilleşme darbesidir vesayet sistemine.. 
Demokrasi halkın rejimidir. 
 
* Büyükşehirle ilgili yeni yasal düzenleme yapılacak. Eskiye dönme olmayacak. Bu tip Trabzon gibi illerdeki imkanların daha da artırılması noktasında olacaktır. 
 
* Yeni havalimanının yeri eski havalimanının önüdür. Denizin üstüne. Ama bu yapılırken eskisi kapatılmayacak.
 
* Demiryolu başlanacak. Bakanlıktaki hat şudur; Trabzon-Maçka-Gümüşhane-Kelkit-Erzincan ve Sivas’tır. Tirebolu kısmı bu projede yoktur. 
 
* Güney Çevre Yolunun kısa zamanda Darıca-Yıldızlı, Değirmendere-Yomra, etapları bitirilecek. Yetiştirebilirsek Kanuni Bulvarı üstünden yapılacak. 4 ve 5 Darıca-Beşikdüzü diğer taraftan Of-Rize sınırına kadar uzanan alan… Temelinde Güney Çevre Yolu Projesi Rize-Artvin-Trabzon-Ünye üzerinden Ankara’ya ulaşacak bir projedir. 
 
* Şehir Hastanesi bizim takip ettiğimiz bir proje değil bu bizzat Cumhurbaşkanımızın talimatları ile yapılıyor. Son toplantıda da şehir hastaneleri konusunda gaza basılması talimatını verdi. Buna Trabzon da dahildir. 
 
* Yatırım adası DOKAP kapsamındadır. Kıyı kenar çizgisi düzenlemesi yapmamız lazım. Bunu yapacağız.
 
* Trabzon’a ikinci bir Devlet Üniversitesi’nin yeni bir alanda sağlamak herşeyiyle beraber yeni bir devlet üniversitesi istiyoruz. Doğru olan da budur.
 
 
Soylu seçim öncesi paralel yapının tehditlerde bulunduğunu muhaliflerdeki bazı boşlukları doldurmak için harekete geçtiklerini belirterek, “Hatta bir iş adamı sizinde yakından takip ettiğiniz onu yıllardır bir cinayet dosyasıyla tehdit etmişler. Bizzat biliyorum. Yıllardır susturdular bu şekilde. Biz bunları biliyoruz. Bu yapı aynı zamanda bazı muhalif partilerin mitinglerini doldurup ayırt etmeksizin hepsine katılıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel