Sosyal Güvenlik Teşvik Uygulamaları

Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlik Teşvik Uygulamları konulu konferans, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca'nın katılımıyla Trabzon'da yapıldı.Trabzon Esnaf ve Sanatkalar Odaları Birliği Başkanlığı'nın konf

Sosyal Güvenlik Teşvik Uygulamaları

Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlik Teşvik Uygulamları konulu konferans, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca'nın katılımıyla Trabzon'da yapıldı.

Trabzon Esnaf ve Sanatkalar Odaları Birliği Başkanlığı'nın konferans salonunda gerçekleştirilen programda, Sosyal Güvenlik reformunun yansımaları ele alınırken, Birlik Başkanı Metin Kara, esnaf ve sanatkarların sosyal güvenlik kurumunun sigortalısı ve ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.
 
Kara, esnaf olarak isteklerini sıralarken, "Sosyal güvenlik kurumumuzla iyi ilişkiler içinde esnaf ve sanatkarlarımıza en iyi hizmet verilmesi açısından üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız.
 
Prim borcu bulunan esnaf ve sanatkarlarımız sağlık hizmetlerinden yararlanmalıdırlar. Kuruma 60 günden fazla prim borcu bulunanlar sağlık hizmetlerinden yararlanamamaktadır.
 
Bunun sonucunda ise sigortalıların kendileri ve bakmakla yükümlü bulundukları aile bireylerinin de yaşamları risk altına girmektedir. Prim borcunun tahsil edilmesi sosyal güvenlik kurumlarının görevi olduğuna göre sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı sigortalının prim borcu ile ilişkilendirilmemelidir. Emekli olabilmek için aranan 9 bin gün 7 bin 200 güne indirilmelidir. Kadınlara doğum borçlanması yapılabilme imkanı sağlanmalıdır" dedi.
 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca da yaptığı konuşmada kurum olarak yapılan reformları sıralarken, profesyonel takımlarda futbol oynayan futbolcuların, kulüp tarafından yatırılan sigorta primlerine dikkat çekti.
 
Kuruca, bir çok kulübün futbolcuların sigorta primlerini asgari ücretten yatırdıklarına dikkat çekerek, "Yaptığımız tespitlerde çoğu kulüpler futbolcular için sigorta primlerini asgari ücretten gösterdiğini tespit ettik.
 
Bizler bu duruma gerçekten çok üzülmüştük. Yaptığımız çalışmalar sonucu şu anda hepsi tavana çekilmiş durumda. Türkiye Futbol Federasyonu bu anlamda bize destek oldu. Kurum olarak kamu gücünü kullanarak bu işi yapabilirdik. Ancak yaptığımız uzlaşma çerçevesinde sonuca giderek prim gelirini artırdık" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler