Sonunda onlarda HES için isyan ettiler

Haber61/Haber Servisi - Çaykara’da HES inşaatında yaşanan çığ faciasından sonra HES inşaatları tekrar gündeme geldi ve tartışılmaya başlandı.1 DEREYE 10 HESTrabzon’da şu anda 122 HES Projesi planlanıyor. Ağasar, Değirmendere, Yanbolu, Fol, Karadere, Koha,

Sonunda onlarda HES için isyan ettiler

Haber61/Haber Servisi - Çaykara’da HES inşaatında yaşanan çığ faciasından sonra HES inşaatları tekrar gündeme geldi ve tartışılmaya başlandı.

1 DEREYE 10 HES

Trabzon’da şu anda 122 HES Projesi planlanıyor. Ağasar, Değirmendere, Yanbolu, Fol, Karadere, Koha, Manahos, Solaklı, Baltacı, Kalapotama, Maçka, Galyan dereleri su potansiyelinin  en yüksek olduğu dereler. Bunlar hesaba katıldığında neredeyse bir dereye 10 HES projesi düşüyor.
 
AŞIRI HESLENME

Konuyla ilgili TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkan Yardımcısı ve KTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr Halil İbrahim Okumuş, aşırı HES projelerine isyan etti.

Doç. Dr. Okumuş şunları söyledi;

10 TANE YAPMAYA GEREK YOK

Trabzon ili sınırları içinde toplamda 122 adet HES olacak, bu kadar HES’i besleyecek su potansiyeli var mıdır, gerçekten bilmiyorum. Yok gibi gözüküyor. Bir dere üzerine 10 tane yapmaya gerek yok. Biri bitiyor, öbürü başlıyor. Üç tane olsun güzel olsun, biraz da derede normal su akışının olduğu kısımlar da olsun.

SİNEKTEN YAĞ ÇIKARMAK

Ben açıkçası bunların peş peşe kurulmasından yana değilim. Sinekten yağ çıkarır gibi her yere HES yapacağım diye bir şey yok. Ben öyle düşünüyorum. Su var mı? Yok mu? Fizibilitesi var mı? Yok mu? İyi bir ÇED raporu hazırlanmış mı? buna bakılmalıdır.

SUYUN SUYUNU ÇIKARDIK

Bir dere doğduğu yerden denize döküldüğü yere kadar hiç olmazsa belirli yerlerde normalaksın, denize kadar hep can suyu mu akacak bu dereden... Biz şu anda suyun suyunu çıkardık.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel