Son çare Çankaya Köşkü

Trabzon'un merkez Çağlayan beldesinde yaşayan Kaptan Çakıroğlu, mahallenin yıllardır süren su ve yol sorununa çözüm bulmak amacıyla Çankaya Köşkü'ne çıkarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım istedi. Ziyaretin ardından Köşk'ten Trabzon Valiliği'ne gön

Son çare Çankaya Köşkü

Trabzon'un merkez Çağlayan beldesinde yaşayan Kaptan Çakıroğlu, mahallenin yıllardır süren su ve yol sorununa çözüm bulmak amacıyla Çankaya Köşkü'ne çıkarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım istedi. Ziyaretin ardından Köşk'ten Trabzon Valiliği'ne gönderilen yazıda, soruna en kısa zamanda çözüm bulunması istendi.


Trabzon'a yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki Çağlayan beldesine bağlı Yanlıca Mahallesi'nin yol ve su sorununun uzun zamandır çözülemediğini ve belediyenin mevcut imkanlarıyla çözülmesinin de zor olduğunu dile getiren Kaptan Çakıroğlu, toprak yolun yağmur yağdığında çamurla kaplandığını ve ulaşımın zorlaştığını söyledi. Belediyeye bağlı bir mahalle olmasına rağmen Yanlıca'nın su probleminin de bulunduğunu kaydeden Çakıroğlu, su ihtiyaçlarını gözelerden temin ettiklerini ve yaz mevsiminin gelmesiyle bu
suların da kuruduğunu, susuz kaldıklarını ifade etti.

Bir dönem önce Yanlıca Mahallesi'nin muhtarlığını da yapan Kaptan Çakıroğlu, yol ve su sorununa çözüm bulmak amacıyla Ankara'ya giderek durumu Çankaya Köşkü'ne anlatmaya karar verdiğini belirterek şöyle konuştu:


"Bu probleme nasıl çözüm bulacağımı düşündüm. En yüce makama yani Çankaya Köşkü'ne giderek yaşadığımız problemi Cumhurbaşkanı'na iletmek istedim. Çünkü bizim işimizi ancak onun halledeceğini düşündüm. Bizzat müracaat ettim. Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşemedim ancak talebimi içeren mektubu danışmanları aracılığıyla kendisine ilettim. Bir süre sonra da Trabzon Valiliği'ne yaşanan problemlerin çözülmesiyle ilgili emri içeren yazı gönderildi. Ama şu ana kadar yapılan bir şey yok. Ben dilekçemin
takipçisiyim."


Çağlayan Belediyesi'nin imkanlarının kısıtlı olduğunu ve rutin belediyecilik hizmetlerini yürütmeye çalıştığını kaydeden Çakıroğlu, "Belediyemiz çalışıyor ama imkanları kısıtlı. Biz, belediyenin yapamadığını Çankaya Köşkü'nden istedik. Yollarımızın asfaltlanmasını ve su sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Kime gidip de isteyeyim.

Rusya'ya mı gideyim? Elbette ki Cumhurbaşkanı'na gidecektim. Artık Cumhurbaşkanımız yapacağını yaptı. Şimdi bu problemin çözülmesi için iş yetkililere düşüyor. Onlar bu problemi çözmeli" diye konuştu.
Konunun takipçisi olacağını vurgulayan Çakıroğlu, Cumhurbaşkanı'na iletilmesi dolayısıyla yaşanan problemin çözüleceğinden emin olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler