Son anda ölümden döndü!

54 yaşındaki TIR şoförü Mehmet Ali Sürünme, yolda seyir halinde iken aniden fenalaşınca gittiği hastanede şeker komasına girmek üzere olduğu tespit edilerek ölümden döndü.Karayolunda seyir halinde iken birden bire gözlerinin kararmaya başladığını belirten

Son anda ölümden döndü!

54 yaşındaki TIR şoförü Mehmet Ali Sürünme, yolda seyir halinde iken aniden fenalaşınca gittiği hastanede şeker komasına girmek üzere olduğu tespit edilerek ölümden döndü.

Karayolunda seyir halinde iken birden bire gözlerinin kararmaya başladığını belirten Ali Sürünme, “Durumu fark edince acil olarak en yakın hastaneye başvurdum. Tetkikler yapıldıktan sonra kan şekerimin aşırı yüksek seviye olan 850'ye ulaştığı ve koma safhasına çok yaklaştığını tespit etler. Şeker hastası olduğumu bilmiyordum. Daha fazla yola devam etseymişim kaza ile karşılaşabilirdim. Ağız kuruluğum nedeniyle günde 10- 11 bardaktan fazla su içiyor ve sık sık idrara çıkma sıkıntılarım oluyordu. Şeker hastası olduğumu bilmiyordum. Daha önceden uzman doktora bunlar için başvurmadım. Ama direksiyon başında gözlerimin kararması benim son noktam oldu ve kendimi en yakın hastaneye zor götürdüm. İyi ki geciktirmemişim, yoksa bir kaza veya şeker koması sonucu öle bilirdim" dedi.

Özel Avrasya Medi-Tech Hastanesi Dahiliye Uzmanı Uzm. Dr. Adnan Büyükyazıcı, şeker hastalığının günlük hayatı zorlaştıran, sık rastlanan hastalıklardan biri olduğunu belirterek, “Diyabet, kan şekeri yüksekliği ile seyreden bir metabolizma hastalığıdır. Ülkemizde yaklaşık 40 milyon diyabetli olduğu bilinmektedir. Diyabetin nasıl bir hastalık olduğunu anlayabilmek için öncelikle insan vücudunun işlevlerini yerine getirirken gerekli olan enerjiyi nasıl sağlayacağını bilmek gerekir. Diyabet, zamanında teşhis ve düzenli takip tedavi edilmezse birçok organda hastalıklara yol açar" diye konuştu.

Mehmet Ali Sürünme, 4 gün süren tedavisinin ardından taburcu oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel