Siz hiç seyyar berber gördünüz mü?

Giresun’un yaylalarındaki seyyar berber büyük ilgi görüyor. Giresun’un Espiye ilçesinde çiftçilikle geçimini sağlayan Emin Çelebi yazın ise yaylalara çıkarak seyyar berberlik yapıyor.Her yıl olduğu gibi Espiye’nin Çakıl Yaylası'na çıkan Emin Çelebi, daimi

Siz hiç seyyar berber gördünüz mü?

Giresun’un yaylalarındaki seyyar berber büyük ilgi görüyor. 
Giresun’un Espiye ilçesinde çiftçilikle geçimini sağlayan Emin Çelebi yazın ise yaylalara çıkarak seyyar berberlik yapıyor.
Her yıl olduğu gibi Espiye’nin Çakıl Yaylası'na çıkan Emin Çelebi, daimi müşterileri olan vatandaşlara berberlik hizmeti vermeye başladı. Yayladaki obalarda gezerek haftalarca şehre inemeyenlere berber hizmeti veren Çelebi "Ben de uygun zamanlarda arkadaşlarımı ve geçmişteki bazı müşterilerimi traş ediyorum. Çünkü başka berberde tıraş olmayı kabul etmiyorlar. Ben de elimden geldiği kadar berberlik mesleğimi iş yeri olamadan devam ettiriyorum. Yaylada berber yok. Vatandaşımızın da saç traşı olması gerekiyor. Bizimde bu iş elimizden geldiği için arkadaşımızı traş ettik. Bu işi de para kazanmak için yaptığımız söylenemez. Ben gitmesem onlar geliyor. Elimizden geldiğini bildikleri için zorla traş oluyorlar. Bizde para alamasak da yağ, peynir ile idare ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler