Sivas'tan ''Karadeniz'e Alabalık''

Sivas'ın Suşehri ilçesindeki tesislerde üretilen alabalık, Karadeniz bölgesi başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışına satılıyor.İşletme sahibi Alper Sermet, yaptığı açıklamada, Suşehri-Giresun yolu üzerindeki Çamlıgöze baraj gölünde 2009 yılında kurulan

Sivas'tan ''Karadeniz'e Alabalık''

Sivas'ın Suşehri ilçesindeki tesislerde üretilen alabalık, Karadeniz bölgesi başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışına satılıyor.

İşletme sahibi Alper Sermet, yaptığı açıklamada, Suşehri-Giresun yolu üzerindeki Çamlıgöze baraj gölünde 2009 yılında kurulan tesislerinde 40 kafesle alabalık üretimine başladıklarını belirtti.

Bugün kafes sayını 130'a, yıllık üretimlerini ise 4 bin 500 ton kapasiteye çıkardıklarını ifade eden Sermet, 3 yıl içerisinde hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

Tesislerinde 55 kişinin istihdam edildiğini, yılın 12 ayı alabalık üretimi yaptıklarını aktaran Sermet, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin yıllık 65 bin ton olan alabalık üretiminin yüzde 7'si bu tesisimizden karşılanmaktadır. Yaptığımız işten mutluyuz, gururluyuz. Bu tesisimizin devamı olarak da Suşehri'ne alabalık paketleme ve yem fabrikası kurmayı düşünüyoruz. Yani balık işleme tesisi kurmayı düşünüyoruz. Çünkü alabalıkta en çok girdi balık yemidir. Bütün maliyetin yüzde 70'ini oluşturur. Bu maliyeti düşürmek ve istihdam sağlamak için bu fabrikayı burada kurmayı düşünüyoruz. Bu fabrikada yaklaşık 150 kişi istihdam edilecektir. Yaptığımız çalışmalar Türkiye çapında bir kalite oluşturdu."

Sermet, 2011 yılında tesislerinde üretilen alabalıkların bin 500 tonunun yurt dışına gönderildiğini belirterek, "Suşehri'nde alabalık işleme fabrikamız olmadığı için başka yerlerdeki fabrikalarda işlenen alabalıkları başta Hollanda, Almanya, Fransa ve İtalya'ya sattık. Bunun haricinde en çok gurur duyduğumuz tablo ise Karadeniz bölgesinde bulunan Samsun ve Trabzon'un alabalık ihtiyacının yüzde 50'sini bu tesisimizden karşılamamızdır. Her gün bu işletmemizden Trabzon'a günlük 2 bin 500 kilo alabalık gönderilmektedir" diye konuştu…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler