Sırat Köprüsü'ne Trabzon'da çıktı

15 Yaşında Almanya’ya yerleşen Bayram Kuku 52 yaşında kalp krizi geçirip vefat edince memleketi Trabzon Sürmene Oylum Merkez Mahallesi Cevizli Mevkii’ndeki baba ocağında defnedilmek üzere getirildi.Bayram Kuku'nun cenazesi, 7000 kilometre uzaktan karayolu

Sırat Köprüsü'ne Trabzon'da çıktı

15 Yaşında Almanya’ya yerleşen Bayram Kuku 52 yaşında kalp krizi geçirip vefat edince memleketi Trabzon Sürmene Oylum Merkez Mahallesi Cevizli Mevkii’ndeki baba ocağında defnedilmek üzere getirildi.

Bayram Kuku'nun cenazesi, 7000 kilometre uzaktan karayolu ile getirildiği memleketinde, baba evinin önündeki kabristanlığa çay ve yük taşımak için kullanılan teleferiğe konularak taşınmak zorunda kaldı. 

Kuku’nun acılı babası Şevki Kuku, “Ben bu memlekete Almanya’da çalışarak 360 bin mark para getirdim, devletime katkımın olması için yatırımımı buraya yaptım. Oğlum da 35 yıl Almanya’da çalışıp yatırımlarını Türkiye’ye yaptı fakat kalp krizinden öldü. Baba ocağındaki aile kabristanlığına defnedilmek için yol bile yok ki; oğlumu mahalleme, evimin önüne getirip defnedeyim. Mecburen çay ve yük taşımak için kullandığımız teleferiğe koyarak oğlumu kabristanlığımıza getiriyorum. Başbakanımıza sesleniyorum. Biz hani çağdaş bir ülkeydik? Hani örnek alınan bir ülkeydik? Nerede bizim yolumuz? Biz acılarımızı da böyle mi paylaşıyoruz? Biz bunu mu hak ediyoruz? Bu ülkeden hiçbişey istemiyorum. On hanelik bir mahalleyiz. Kapımızın önüne yol istiyoruz.” diyerek duruma tepki gösterdi.

Almanya'da ölen gurbetçi defnedilmek üzere Trabzon'a getirildi. Ancak cenazesinin başına gelenleri görenler 'bu kadarına da pes' demekten kendini alamadı...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler