Sinop'ta 6 kişi gözaltına alındı

 Sinop'ta polis tarafından silah kaçakçılarına yönelik 7 ayrı adrese eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) tarafından, silah kaçakçılığı ve

Sinop'ta 6 kişi gözaltına alındı

 

Sinop'ta polis tarafından silah kaçakçılarına yönelik 7 ayrı adrese eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

 

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) tarafından, silah kaçakçılığı ve silah satışı yapmak için müşteri temin etmeye çalıştığı ileri sürülen şahıslara karşı il merkezi, Ayancık ve Erfelek ilçelerinde belirlenen 7 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. 6 kişinin gözaltına alındığı operasyon sırasında; 7 ruhsatsız tabanca, 34 ruhsatsız av tüfeği, 29 kuru sıkı tabanca, 14 kuru sıkı tabanca mermisi, çeşitli çapta 81 tabanca mermisi ele geçirildi. Gözaltına alınan Yüksel T, Eyüp Ö, Sefer A, Engin D, Selahattin Ç. ve Ramazan G. ilk sorguları ardından Sinop Adliyesi'ne sevk edildi.

 

Operasyon ardından Sinop Valisi Ahmet Cengiz ile İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin basın toplantısı düzenledi. Vali Cengiz, devletin en önemli görevlerinden birinin de, kamu düzeninin ve halkının can güvenliğini korumak ile suçların işlenmeden önlenmesi olduğunu söyledi. Cengiz, "Valiliğimizin de hedefi, gerek polis bölgesinde gerekse jandarma bölgesinde kamu güvenliğini en üst düzeyde sağlayarak, Sinop'un bir huzur adası olmasını temin etmektir. Çünkü biz biliyoruz ki, güvenlik olmadan hiç bir şey olmaz. Bunu ilimizde büyük oranda gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. 7 gün 24 saat özveriyle ve fedakarlıkla çalışarak bunu sağlayan tüm güvenlik güçlerimize, Sinop Valisi olarak yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

 

İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin ise söz konusu operasyonun son yılların en kapsamlı operasyonu olduğunu kaydetti. 6 aylık bir çalışma sonucu silah kaçakçılarına yönelik operasyonun gerçekleştirildiğini belirten Aytekin, suça karışan kişilerin deşifre edilerek adli makamlar önüne çıkarılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel