Sinop sele teslim oldu

  İlk belirlemelere göre can kaybı bulunmuyor. Arama-kurtarma çalışmaları için 3 helikopter görevlendirildi. Sinop'ta gece saatlerinde etkisini artıran yağış sonucu Dikmen ve Durağan ilçelerinde su baskınları yaşandı. Dikmen ilçesinde aşırı yağış sonucu y

Sinop sele teslim oldu

 

 

İlk belirlemelere göre can kaybı bulunmuyor. Arama-kurtarma çalışmaları için 3 helikopter görevlendirildi.

 

Sinop'ta gece saatlerinde etkisini artıran yağış sonucu Dikmen ve Durağan ilçelerinde su baskınları yaşandı. Dikmen ilçesinde aşırı yağış sonucu yıkılan Güzelceçay Köprüsü, Samsun ile Sinop arasındaki karayolu ulaşımını kesti.

 

Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Dikmen ve Durağan ilçelerinde yoğun yağış nedeniyle hasar oluştuğunu belirterek, ''Biz de kriz merkezi oluşturduk. İlimizdeki yoğun yağış sonucu ilk belirlemelere göre can kaybı bulunmamakta'' dedi.

Dikmen'de mahsur kalan 5 kişilik bir ailenin kurtarıldığını dile getiren Cengiz, arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da Sinop'ta yaşanan su ve sel baskınları sonucu arama-kurtarma çalışmaları için Genelkurmay Başkanlığı'na ait 2 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 1 olmak üzere toplam 3 adet arama-kurtarma helikopteri görevlendirildiğini açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler