Sinop LYS'de 3. oldu

 Sinop Valisi Ahmet Cengiz, bugün açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre Türkçe-Matematik (TM) ve Türkçe-Sosyal (TS) türlerinde Sinop'un üçüncü olduğunu belirterek, başarıda emeği geçenleri kutladı. yaptığı yazılı açıklamada başarının

Sinop LYS'de 3. oldu

 

Sinop Valisi Ahmet Cengiz, bugün açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre Türkçe-Matematik (TM) ve Türkçe-Sosyal (TS) türlerinde Sinop'un üçüncü olduğunu belirterek, başarıda emeği geçenleri kutladı.

 

yaptığı yazılı açıklamada başarının sevindirici olduğunu belirten Vali Cengiz, "Açıklanan LYS sonuçlarına göre TM ve TS türlerinde ilimizin Türkiye 3.'sü olduğunu memnuniyetle öğrendim. Her şeyin en güzeline layık olan Sinop'a ve Sinopluya bu güzel sevinci yaşatan öğrencilerimizi yürekten kutluyor, onlara hayatları boyunca büyük başarılar diliyorum.

 

Bu büyük başarıda payı olan öğrencilerimize, öğrencilerimizin anne ve babalarına, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, okul idarecilerimize, kaymakamlarımıza ve sınavlara hazırlık dershanelerimiz ile katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Sinop'un üçüncü olduğu TM puan türünde Kilis birinci ve Bartın ikinci olurken, yine Sinop'un üçüncülük elde ettiği TS puan türünde de Bartın birinci ve Eskişehir ikinci oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel