Silah şovu'na soruşturma

ORDU'nun Mesudiye İlçesi'nde 2 yıl önce düzenlenen ve 'silah şovu'na dönüşen şenliğe ait görüntülerin sosyal medyada ve televizyonlarda yayınlanması üzerine Mesudiye Cumhuriyet Savcılığı tarafından 6'sı kadın 9 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Mesudiy

Silah şovu'na soruşturma
ORDU'nun Mesudiye İlçesi'nde 2 yıl önce düzenlenen ve 'silah şovu'na dönüşen şenliğe ait görüntülerin sosyal medyada ve televizyonlarda yayınlanması üzerine Mesudiye Cumhuriyet Savcılığı tarafından 6'sı kadın 9 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.
 
Mesudiye İlçesi'ne bağlı Karacaören Köyü'nde 2 yıl önce düzenlenen yaz şenliğinde tabanca ve pompalı av tüfeğiyle kalabalığın ortasında yapılan silah şovu görüntüleri, görenleri dehşete düşürdü. Görüntülerin, sosyal medyada ve televizyonlarda yayınlanıp büyük tepki çekmesinin ardından Mesudiye Cumhuriyet Savcılığı da harekete geçti. Savcılık şenlikte tabanca ve av tüfeğiyle ateş açan 6'sı kadın 9 kişi hakkında soruşturma başlattı. Görüntülerdeki kişilerin kimlik tespiti için çalışmalara başlandı. 
 
1 yıl önce Mesudiye İlçe Kaymakamı olarak göreve başlayan Kaymakam Lütfullah Ün, yaptıkları ön incelemede şenlikte kullanılan tabancaların kurusıkı olduğunu belirlediklerini söyleyerek, "Karacaören'de 2 yıl önceki şenlik görüntüleriyle ilgili Savcılığımızın soruşturması var. Şenlikte kullanılan tabancaların kuru sıkı olduğunu belirledik. Onlarla ilgili kimlik tespiti için soruşturma sürüyor. Burada göreve başladığımda köy yerlerinde şenlik ve düğünlerde kurusıkı tabancayla kutlama yapıldığını öğrendim. Silahlı kutlamanın sona ermesi için Mesudiye dernekleriyle işbirliği yaptık. Geçen yıl şenlikte silahla havaya ateş atan 3 kişi hakkında işlem yapıldı. Bu yılki şenliklerde jandarma görevlendirdik hiç bir olay yaşanmadı ve silahla ilgili kolluk kuvvetlerine herhangi bir kayıtta geçmedi. Benim görevde olduğum süre içinde şuana kadar böyle bir olayda yaşanmadı" dedi.
 
Kaymakam Lütfullah Ün, önümüzdeki aylarda sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte daha etkin kampanya ve çalışma yaparak düğün ve şenliklerde silah kullanılmamasını tamamen bitirmeyi hedeflediklerini de söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler