Silah Cezaevine Nasıl Girdi

Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevinde taamüden adam öldürmeye tam teşebbüs suçundan tutuklu olan kişinin, başka bir tutukluyu öldürmeye çalışması ve bu tutuklunun bulunduğu koğuşun kapı kilidine ateş etmesine ilişkin soruşturma sürdürülüyor.Trabzon Cumhuriyet

Silah Cezaevine Nasıl Girdi

Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevinde taamüden adam öldürmeye tam teşebbüs suçundan tutuklu olan kişinin, başka bir tutukluyu öldürmeye çalışması ve bu tutuklunun bulunduğu koğuşun kapı kilidine ateş etmesine ilişkin soruşturma sürdürülüyor.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının, olayın ardından başlattığı soruşturma kapsamında, cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Birol Çelik, cezaevinde incelemelerini sürdürüyor.

Adalet Bakanlığının da olayı soruşturmak için bir müfettiş görevlendirdiği öğrenilirken, yetkililer, soruşturmanın ağırlıklı olarak silahın cezaevine nasıl sokulduğu yönünde yürütüldüğünü kaydettiler.

Bu arada, tutuklu bulunduğu D-16 nolu koğuşta kalan Hakan Çillioğlu'nu tabancayla öldürmek isteyen ve koğuş kapı kilite 3 kez ateş eden kişinin, Karadeniz Sahil Yolu'nun yapımının durdurulması için dava açan İstanbul Barosu avukatlarından Cihan Eren'i, 2005 yılında bu davayı takip etmek için geldiği Rize'nin Fındıklı ilçesinde tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Serhat Karadeniz olduğu belirtildi.

Hakan Çillioğlu ise 5 Mayıs 2007 tarihinde Rize'nin Tophane Mahallesi'nde bir kafede 1 kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanması olayını ilişkin gözaltına alınarak, çıkarıldığı mahkemece ''Suç işlemek için örgüt kurmak'' suçundan tutuklanmıştı.

-CEZAEVİ MÜDÜRÜ BİLE ÜÇ AYRI ARAMADAN GEÇİRİLİYOR-

TMBB Şiddeti Araştırma Komisyonunda görev yapan ve Türkiye'deki 20 ayrı cezaevinde incelemelerde bulunan Adem Solak, müdürlerin dahi cezaevine girişte aramadan geçirildiğini belirterek, içeriye silah sokulmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

Solak, cezaevine gelen ziyaretçi ve avukatların önce ön nizamiye kapısında jandarma ekiplerince arandığını daha sonra X-Ray cihazından geçildiğini, son olarak da gardiyanlar tarafından arandığını vurgulayarak, cezaevine silah sokmanın fiziki olarak mümkün olmadığını, olayın derinlemesine araştırılması gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de cezaevlerinin yeniden yapılandırılması tartışmalarının yaşandığını ifade eden Solak, ''Cezaevlerinin güvenlik sorumluğunda iki başlılık var. Jandarmanın bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı mı, yoksa Adalet Bakanlığı mı güvenlikten sorumlu. Bu olay olsa olsa bu tür iki başlılıktan kaynaklanabilir. Avrupa'daki gibi tek bir sistemle yönetilirse, cezaevlerinde bu tür olayların çok daha az olacağı değerlendirilmelidir'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel