'Sigortacılıkta hızlı gelişmeler var'

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Türkiye'de henüz istenilen seviyelerde olmasa da sigortacılık sektöründe son yıllarda hızlı gelişmeler yaşandığını bildirdi. HACISALİHOĞLU'NDAN YAZILI AÇIKLAMAHacısalihoğlu,

'Sigortacılıkta hızlı gelişmeler var'

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Türkiye'de henüz istenilen seviyelerde olmasa da sigortacılık sektöründe son yıllarda hızlı gelişmeler yaşandığını bildirdi. 

HACISALİHOĞLU'NDAN YAZILI AÇIKLAMA

Hacısalihoğlu, Sigortacılık Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, güvene dayalı bir sektör olan sigortacılığın Trabzon'da da gelişme içinde olduğunu belirtti. 

Sigortacılık Haftası etkinliklerinin sigorta bilincini arttırmak için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, sigortanın, hem kişilerin maruz kaldığı çeşitli risklerin gerçekleşmesiyle uğrayacakları maddi zararların tanzimi, hem de bu sistem aracılığıyla ülke ekonomisinin ihtiyaç duyduğu fonların sağlanması bakımından son derece önemli finansal bir mekanizma olduğunu vurguladı. 

  'Son yıllarda sigortacılıkta hızlı gelişmeler var'

Hacısalihoğlu, sigortalılık oranlarının önemli bir gelişmişlik kriteri olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: 

''Gelişmiş ülkelerde hem özel hem de kamu sigorta sistemlerinin çok ileri seviyelerde olduğu görülmektedir. Ülkemizde de henüz istenilen seviyelerde olmasa da sigortacılık sektöründe son yıllarda hızlı gelişmeler yaşanmaktadır. Değişik sebepleri olmakla birlikte sigortacılığının yeterince gelişememesinin ana nedeni, sigorta bilincinin tam olarak yerleşememiş olmasıdır. Bu bilincin yerleşmesi ve artması yapılacak tanıtım çalışmaları kadar, sektörün de ihtiyaçlara vereceği hızlı karşılıklara bağlıdır. Bu aynı zamanda güveni de artıracaktır.'' 

Şehir ekonomisinde önemli bir yeri olan sigortacılığın gelişme trendinde olduğunu ve odaya kayıtlı 193 sigorta acentesi bulunduğunu belirten Hacısalihoğlu, oda olarak sektörün gelişmesi için üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel