Sıcaklıklar 12 derece birden düşecek

Meteoroloji'nin elde ettiği son verilere göre sıcaklıkların hafta başından itibaren hızla düşmesi öngörülüyor. 

Sıcaklıklar 12 derece birden düşecek
Meteoroloji'den yapılan son açıklamaya göre, hafta başından itibaren Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Eskişehir çevreleri ve Ege’nin büyük bir bölümünde yağış etkili olacak. Sıcaklıkların kuzeybatıdan itibaren 3 ila 6 derece düşmesi bekleniyor. 

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “13 Kasım Pazar günü öğleden sonra rüzgarın kuzeyli yönlere (karayel ve Poyraz) dönmesiyle birlikte 13 Kasım Pazar günü; yurdun kuzeybatı kesimlerinde, 14 kasım Pazartesi gününden itibaren önümüzdeki haftanın ilk yarısında ülkemizin kuzey ve iç bölgelerinde (Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyi) hissedilir derecede (5 ila 12 derece arasında) azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor” denilmişti.

ORTA KARADENİZ'DE FIRTINA

Yapılan uyarıya göre, Pazartesi günü ülkenin kuzey kesimlerinde sıcaklıkların düşmesiyle birlikte, Karadeniz'de görülecek yağışların yüksek kesimlerde kar ve karla karışık yağmur olması bekleniyor. 

Orta Karadeniz'de (Cide- Sinop arası) bugün öğle saatlerinde rüzgarın kuvvetini artırarak, batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklendiği uyarısı yapıldı. Ayrıca, ulaşımda aksamaların yaşanma ihtimaliyle beraber vatandaşların fırtınaya karşı tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel