SGK Durdurak bilmiyor yatırıma devam ediyor

 Trabzon SGK il Müdürü Musa Bulut Trazbon’un Araklı ilçesinde yapılacak SGK ilçe binası için Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi  ile birlikte basın toplantısı yaptı. “Projelerimiz devam ediyor” Bulut’un açıklamaları şu şekilde, “İlk göreve başladığımda Ar

SGK Durdurak bilmiyor yatırıma devam ediyor

 

Trabzon SGK il Müdürü Musa Bulut Trazbon’un Araklı ilçesinde yapılacak SGK ilçe binası için Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi  ile birlikte basın toplantısı yaptı.
 
“Projelerimiz devam ediyor”
 
Bulut’un açıklamaları şu şekilde, “İlk göreve başladığımda Araklı’yı ziyaret ettim. İlçe binalarımızın yetersiz olduğunu ve Araklı’da hizmet binası yapmak istediğimi söyledim. Başkan Çebi hiç tereddüt etmeden arsayı tahsis etti. Arsayı inceledik Ankara ile görüştük kısa sürede projelendirildi. 2013 bütçesine koyduk. Bu tarz binalarımız ilçelerimize yapılacaktır.
 
Bu sene tamamlanacak
 
2013 bütçesinde bu binamızın 1,5 trilyon ödeneği hazırdır. Yine Başkan’ın Ankara’da yaptığı görüşmelerde 2013 yılı içersinde bu hizmet binasının tamamlanacağını bize bildirildi. İnşallah 2013 yılı içersinde Araklı’da binamız hazır olacak. 250 bin nüfusa yaklaşık hizmet edecek bir bina. Ben Araklı’ya ve 250 bin insanımıza hayırlı olmasını diliyorum. 2013 yılı içersinde Beşikdüzü’nü de proje içine aldırdık oraya da inşallah yaptıracağız. Akçaabat ve Of’ta da arsa çalışmalarımız devam ediyorum.
 
Doğum hastanesi’nin yerine projemiz hazır
 
Trabzon ilimizde Fatih Devlet Hastanesi’nin arkasındaki mevcut olan 6 dönüm arsamızda doğum hastanesi binasının takası gündemde. Bunu da geldikten sonra takip ettik, milli emlak genel müdürlüğü ve Maliye bakanlığı arasında olduğunu öğrendik, girişimler yaptık ve konuyu Başbakanlığa getirdik. Başbakanlıktan izni gerekiyordu. Çok şükür oradan çıkardık maliye bakanlığının önünde maliye bakanlığımızdan da birkaç hafta içersinde arsa takasının gerçekleştireceğini ifade ediyorum. Bu arsa takası gerçekleştirildikten sonra Doğum Hastanesi arsasına, projemiz hazır zemin etüdümüz hazır 2013 yılı bütçemizde de 12 trilyon ödeneğimiz de hazır.” Tüm iş ve işlemlerin Araklı’da bitecek şekilde yapılacak. Vatandaş SGK için artık Trabzon’a gelmeyecek. Başka amaçlı gelecek ama sosyal güvenlik hizmeti için Trabzon’a gelmeyecek. Yani biz hizmeti vatandaşın ayağına götürmeyi hedefliyoruz. Tüm bunlar için belediye başkanımız ve Araklı’nın idarecilerine teşekkür ederiz. Belediye Başkanımız bahsetmeyecekti ama ben bahsetmek istiyorum. Belediyenin bize cüzi bir miktarda borcu olmasına rağmen bunu gündeme getirmeden bu arsayı tamamen bize ücretsiz olarak vermiştir. Borcunu da ödedi arsayı da bize verdi kendisini tebrik ederiz.”
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, “Araklı ilçemiz gelişmeye büyümeye en müsait en büyük ilçelerden bir tanesidir. Trabzon’un ikinci büyük ilçeyiz ve hareketli ilçelerden birisiyiz. Bu hareketliliği devam ettirmek için ilçemiz için büyük gayretlerimiz oldu bu gayretlerimiz içerisinde ilçemize bütün vaat ettiğimiz bütün yapımların hepsini getirdik. Arsin, Araklı, Sürmene, Köprübaşı bu 250bin civarında nüfusa hitaben burada bir sosyal güvenlik kurumu kurmak istiyoruz. Araklımızın gelişmesi, esnafımız için ve insan hareketi çok olsun manasıyla 850 metre kare arsamızı hemen Sosyal Güvenlik Kurumumuza, müdürümüze bedava verdik. Müdürümüz ve yine Sosyal Güvenlik Başkanımızın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin, hem belediyemiz hem teşkilatımızla beraber bu yatırımı almak üzere müdürümüz bize bu güzel yatırımın 250 bin nüfusa hitap edecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel