Sgk 2012 yılında 45 milyar tl harcadı

 Yenilenen Giresun Sosyal Güvenlik İl Kurumu binasının açılış törenine Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, katıldı. Yenilenen Giresun Sosyal Güvenlik İl Kurumu binasının açılış törenine katılan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar

Sgk 2012 yılında 45 milyar tl harcadı

 

Yenilenen Giresun Sosyal Güvenlik İl Kurumu binasının açılış törenine Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, katıldı.
 
Yenilenen Giresun Sosyal Güvenlik İl Kurumu binasının açılış törenine katılan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, geçen yıl itibari ile tüm vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçlarını karşılamak üzere 45 milyar TL harcadıklarını söyledi.
 
1,5 milyon TL harcanarak yenilenen Giresun Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü binasının açılış programına katılmak üzere SGK Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Giresun’a gelen Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve beraberindeki heyetle yenilenen binanın açılış kurdelesini kesti. Açılış konuşmasında SGK çalışmaları hakkında bilgi veren İlhan, "SGK olarak ülkemiz bütçesinin yüzde kırk ikisine sahip olan ve idare eden bir kurumuz. Bu bütçenin yüzde otuzunu sağlık harcamalarına ayırıyoruz" dedi.
 
Geçen yıl itibari ile 45 Milyar TL tüm vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçlarını karşılamak üzere ilaç, tedavi ve diğer giderleri için harcadıklarını anlatan
İlhan, şöyle konuştu: "Rakamlarımızın artması güzel çünkü hizmetlerinde erişilebilirliğini de göstermiş oluyor.Çalışmalarımız devam ediyor.Meclisteki kanun çalışmalarımızda bunun devamı niteliğinde.Bundan sonra belki küçük paketler Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gelmeye devam edecek”
 
ANKARA’DAN EMEKLİLİĞİM GELMEDİ DİYEREK DEVREYE BİRİLERİNİN KONMASI DEVRİ SONA ERİYOR
 
Açılış programına katılan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin yaptığı konuşmada şunları söyledi: ”Emekli Sandığı, Bağ Kur ve işçi emeklilerinin yerel düzeyde emekliliğin hepsinin burada sağlanması,artık Ankara’dan emekliliğim gelmedi diyerek devreye kişilerin konulması, ’Bende çok devreye girdim o bakımdan biliyorum’ o dönemler geride kalıyor Türkiye’de. Yerel düzeyde hepsi bitiyor. Kişi buradan emekliliğini alıyor ve buradan emekli maaşının bağlanabilmesi, kısa sürmesi gibi, ben 3-4 ayları çok iyi biliyorum.Özellikle Bağ Kur’da bu işin çok daha uzun sürdüğünü herkes bilir.Ama inanıyorum ki artık yerel düzeyde bu işlerin olmaması bu işleri çok daha kısaltacaktır diyorum”
 
"Sayın Bakana bize 5 müfettiş gönderin kayıt dışını en aza indirelim" dediğini belirten Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Sağolsun sayın Bakanımız 3 denetim görevlisi gönderdi ve göreve başladılar.Gerçekten dediğim gibi Giresun’da yüzde elli beş olan kayıt dışı şu an SGK’da yüzde otuz beşe indi.Bu çok sevindirici bir durum.Kayıt dışı ne kadar az olursa o ülkenin kalkınması o derece artar”
 
Konuşmaların ardından yenilenen SGK Giresun İl Müdürlüğü binasının açılışını yapan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin,SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ve beraberindeki heyet binayı gezerek incelemelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler