Sezon da bitti, balıkta

 Balık av sezonunun 15 Nisan'da sona ermesiyle birlikte Giresun'da balıkçılar teknelerini onarmaya ve ağ bakımını yapmaya başladı. Balıkçılar, 1 Eylül'e kadar eksiklerini tamamlanarak tekrar denize açılmaya hazırlanıyor.15 Nisan tarihi itibariyle genel av

Sezon da bitti, balıkta

 

Balık av sezonunun 15 Nisan'da sona ermesiyle birlikte Giresun'da balıkçılar teknelerini onarmaya ve ağ bakımını yapmaya başladı. Balıkçılar, 1 Eylül'e kadar eksiklerini tamamlanarak tekrar denize açılmaya hazırlanıyor.

15 Nisan tarihi itibariyle genel av yasağının başlamasının ardından balıkçılar bir sonraki av sezonu için ağlarını ve teknelerini bakıma aldı.

Balık sezonunun istedikleri doğrultuda geçmediğini, hamsinin ise tam bir hayal kırıklığı meydana getirdiğini belirten balıkçılardan Tirebolu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Kıpık, “Her yıl bir önceki seneyi aratmaya başladı. Özellikle balıkçıların umudu olan hamsi sezonu ise kısa sürede bitti. Birçok balıkçı sezon bitmeden teknesini karaya bağladı. Kalanlar da bir umutla devam etti ancak sadece devam etmiş oldu ortada hiçbir şey yok” dedi.

Her yıl aynı hüsranı yaşamamak adına ilgili bakanlıklardan çeşitli talepleri olduğuna da değinen Kıpık, “Zaten çok balık avlayınca balıkçıların kazancı olmuyor, kota gelmesi halinde istenilen miktarda tutulacaktır. Orta yolu bulunsun balık da kendini seneye aktarsın, yavrulasın, çoğalsın” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel