SES işçilere destek verdi

Bir süre önce Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi’nde işten çıkarılan işçiler bugün Meydan Parkı’nda eylem yaptı.İşten çıkarılan işçiler destek veren Sağlık Emekçileri Sendikası (SES)  Trabzon şubesi de işçilere destek verdi.İşten çıkarılan

SES işçilere destek verdi

Bir süre önce Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi’nde işten çıkarılan işçiler bugün Meydan Parkı’nda eylem yaptı.

İşten çıkarılan işçiler destek veren Sağlık Emekçileri Sendikası (SES)  Trabzon şubesi de işçilere destek verdi.

İşten çıkarılan işçilere destek veren SES Meydan parkında basın açıklaması düzenledi.

 

 

 

 

img_1035.20130115133429.jpg

Sendika adına eylem sözcülüğü yapan SES Trabzon şubesi başkanı Ümit Pamuk, “Sözlerimiz elbette KTÜ rektörlüğüne ve hastane yönetiminedir. Bu sese artık kulak verin, direnişimiz 14 gündür yağmur, kar, soğuk demeden devam ediyor, ancak siz sıcak iş yerleriniz ve özel villalarınızda ya da kendinize tahsis edilen özel lojmanlarınızda oturup bu çığlığı duymazdan geliyorsunuz, bu nasıl bir vicdandır? Bu nasıl bir insanlıktır? Bu insanlar sizden ne istiyor zannediyorsunuz? Sizden istedikleri sadece işleri sizin kendinize yaptığınız ayrıcalıkları talep etmiyorlar, alın terleri ile çalışıp ayda 750 lira diye belirtip kendi gelirinizin yanında küçümsediğiniz bu devletin resmi rakamlarla açlık sınırının altındaki tutarda olan işlerini geri istiyorlar.”dedi

img_1015.20130115133346.jpg

Pamuk, “Sayın başhekimi bundan kısa süre önce bir toplantıda sağlık sistemini eleştirenlere karşı bağırıp çağırırken görmüştüm, dinlemeye bile tahammülü yoktu söylenenleri ki hepsi kanun maddeleriydi, siz eski düzenimi istiyorsunuz diyordu ve bu düzeni öve öve bitiremiyordu, evet sayın başhekim hastaneler işletme oldu ve sadece Trabzon da 85 kişi işinden oldu hala çok övünüyor musunuz bu sistemle? Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve bağlı olduğumuzu Kamu emekçileri Sendikası Konfederasyonu olarak tüm gücümüzle diğer illerde olduğu gibi Trabzon da bu mücadelenin sahibiyiz ve arkadaşlarımız işlerini geri alana kadar bu davadan vazgeçmeyeceğiz.”şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler