Sera Gölünün gerçek sahibi kim?

 Trabzon’un Turizmdeki yeni gözdesi Sera Gölü tartışması bir türlü bitmiyor. Trabzon’un Yıldızlı Beldesinde bulunan ve merkeze 7 kilometre uzaklıkta olan doğa harikası Sera Gölü’nün sahibi sonunda bulundu. Oluşumundan beri Milli Emlak Genel Müdürlüğünün b

Sera Gölünün gerçek sahibi kim?

 

Trabzon’un Turizmdeki yeni gözdesi Sera Gölü tartışması bir türlü bitmiyor. Trabzon’un Yıldızlı Beldesinde bulunan ve merkeze 7 kilometre uzaklıkta olan doğa harikası Sera Gölü’nün sahibi sonunda bulundu.
 
Oluşumundan beri Milli Emlak Genel Müdürlüğünün bünyesinde olan ve bir türlü yatırım alamayan Sera Gölü’nün güzelleştirilmesi ve turizme kazandırılması için 24 Nisan 2010 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Milli Parklara devredildiği ortaya çıktı. Ancak göl için en ufak bir ödenek çıkmadı. 
 
Yıldızlı Belediye Başkanı Yahya Tarakçı ise, “Göreve geldiğimden beri gölü turizme kazandırmak için uğraşıyorum. Gölün üst kısmında bir aydınlatma direği bile yok. Yollar karanlık. Gece yarısı gölbaşına gelen insanlar gölü kirletiyor. Ben sadece gölün çevresini temizleyebiliyorum çünkü göl bana ait değil. Sahibi Milli Parklar. Yanımızdaki cennetten vazgeçip kilometrelerce uzaklara gitmemize gerek yok. Buraya sahip çıkalım” dedi. 
 
Öte yandan göl ile ilgili çarpıcı iddialarda da bulunan belediye Başkanı Tarakçı, “Gölün içerisi biran önce temizlenmeli aksi taktirde ileride büyük problemler yaşanabilir. Bizler bu turizm cennetinden faydalanmalıyız. Bu göl Hem Trabzon’a hem Beldemize büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. 
 
 
SERA GÖLÜ İÇİN BAKANLAR KURULUNDAN ÇIKAN KARAR; 
 
Resmi Gazete
Bakanlar Kurulu Kararı
Karar Sayı; 2010/291
Trabzon İli, Akçaabat İlçesi, Yıldızlı ve Derecik Beldeleri hudutları dahilinde bulunan ve ekli 1/25,000 ölçekli haritada sınırları gösterilen alanın “Sera Gölü Tabiat Parkı” olarak belirlenmesi; Çevre ve Orman Bakanlığının 16/02/2010 tarihli ve 9722 sayılı yazısı üzerine, 2873 sayılı milli parklar kanunun 3 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 16/03/2010 tarihinde kararlaştırılmıştır. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel