Sera Gölü turistlerin ilgi odağı ama...

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Yıldızlı beldesi sınırlarında yer alan Sera Gölü, turistlerin ilgi odağı oldu.Sera Gölü Gül Tesisleri İşletme Müdürü Erol Kuzur, Sera Gölü’nün Uzungöl’e alternatif bir göl olarak anılmasına katılmadıklarını ifade ederek

Sera Gölü turistlerin ilgi odağı ama...

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Yıldızlı beldesi sınırlarında yer alan Sera Gölü, turistlerin ilgi odağı oldu.

Sera Gölü Gül Tesisleri İşletme Müdürü Erol Kuzur, Sera Gölü’nün Uzungöl’e alternatif bir göl olarak anılmasına katılmadıklarını ifade ederek burasının reklamını Uzungöl gibi yapamadıklarından yakındı.

Dubai’den Avrupa’nın bir çok ülkesinden gelen turistlerin gölün manzarası karşısında büyülendiklerini ifade eden Kuzur, devletin kendilerine yeterince destek çıkamadığından yakındı.

Gölün çevre temizliğinin yapılmadığını anlatan Kuzur, şöyle konuştu: “Sera Gölü’nün Uzungöl’e alternatif bir göl olduğu şeklindeki düşüncelere katılmıyoruz. Aslına bakarsanız burası şehre yakınlığı, rakımın çok yüksek olmayışı gelenler için bir avantaj. Gölün uzunluğu 650 metre olup derinliği ise 50 metre. Daha önce derinliği 70-80 metreyi buluyordu ancak aradan geçen zaman gölün dolmasına neden oldu. Buraya 12 ay Dubai’den, Katar’dan turistler geliyor. Avrupa’dan gelen turisterde var. Sabah kahvaltısı için gelen turistler var. Bu kadar güzel doğa harikası bir yer maalesef adeta kaderine terk edilmiş. Devletimiz buraya el atmıyor. Çevredeki çöpler bizleri olduğu kadar gelen turistleri de rahatsız ediyor. Bundan utanıyoruz. Biz aramasak kimse gelmiyor. Buraya gelip el atmıyorlar. Elektrikle aydınlatmak istedik ama maalesef ona da cevap alamadık.”

REKLAMIMIZI UZUNGÖL GİBİ YAPAMADIK

Sera Gölünün şehre yakınlığının gelenler için bir avantaj olacağına dikkat çeken Kuzur, sözlerini şöyle tamamladı: “Maalesef biz burasının reklamını Uzungöl gibi yapamadık. Bu anlamda biz elimizden geleni yapmaya çalıştık ancak pek başarılı olduğumuz söylenemez. Devletimizden buraya el atmasını istiyoruz. Öncelikli isteğimiz temizlik.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel