Sera Gölü çöplüğe döndü

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 21 Şubat 1950 yılında aşırı yağış sonucu Derecik Vadisi yamaçlarında kopan büyük kayaçlarından vadi tabanını tıkaması sonucu oluşan Sera Gölü, gelen misafirleri tarafından çöplük olarak kullanılıyor. Akçaabat ilçesine bağlı Y

Sera Gölü çöplüğe döndü
Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 21 Şubat 1950 yılında aşırı yağış sonucu Derecik Vadisi yamaçlarında kopan büyük kayaçlarından vadi tabanını tıkaması sonucu oluşan Sera Gölü, gelen misafirleri tarafından çöplük olarak kullanılıyor.
 
Akçaabat ilçesine bağlı Yıldızlı ve Derecik beldeleri arasında yer alan Sera Gölü, Trabzon’un turizm alanlarının başında geliyor. Özellikle yaz aylarında Arap turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında gelen Sera Gölü son zamanlarda gelen misafirleri tarafından çöplüğe dönüştürüldü. Sera Gölü etrafındaki işletmelerden Hüseyin Usta Sera Gölü Tesisleri İşletmecisi Hüseyin Aydın, Sera Gölü’nü Dünya’ya tanıtmak gerektiğini söyledi. Aydın, “Pislikten önce bu gölü dünyaya duyurmak lazım. Dünyada yamaçlardan kopan büyük kayaçların vadi tabanını tıkaması sonucu doğal olarak oluşan iki tane göl var. Biri Amerika’da biri Türkiye’de maalesef bu gölümüz. Maalesef diyorum dikkatleri çekmek için diyorum.
 
Bu kadar tarihi geçmiş olan bir gölü bilmemek sahip çıkmamak, sahiplenmemek hepimizin ayıbı. Vatandaş olarak bizlerinde ayıbı. Pislik gölün başından akan dereden geliyor. Kanalizasyon yapılmamış. Buradan yukarı 50 bin nüfus var hepsinin atığı hepsi dereye akar. Dereden de göle akar. Pislikler her gün her ay burada var. Biz gerekli çalışmaları yapıyoruz ama bir şey değişmiyor ertesi gün yine aynısı oluyor. Özellikle yaz aylarında Arap turistler tarafından oldukça yoğun ziyaret ediliyor. Turistler güzellikleri çekmesi gerekirken, çöplükleri çekiyorlar. Bu Sera Gölü’ne yakışmıyor” dedi.
 
Sera Gölü’ne yaz aylarında turist akımının olduğunu dile getiren Aydın, “Birilerinin buraya el atması gerekiyor. Bir kişiyle olacak iş değil bu birilerin olması lazım. Sera Gölü’nün temizliği ile ilgili kalıcı olarak hiçbir şey yapılmıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler