Şenlik başladı: 8 yaralı

 RİZE'nin Ayder Yaylası'nda başlayan Kardan Adam Şenlikleri'nde kar üzerinde horon tepildi, otomobil şambrelleri, rafting botları ve çeşitli malzemelerle kayanlar renkli görüntüler oluşturdu. Ancak şenlikte kayarken kardan yapılan bariyere çarpan ve takla

Şenlik başladı: 8 yaralı

 

RİZE'nin Ayder Yaylası'nda başlayan Kardan Adam Şenlikleri'nde kar üzerinde horon tepildi, otomobil şambrelleri, rafting botları ve çeşitli malzemelerle kayanlar renkli görüntüler oluşturdu. Ancak şenlikte kayarken kardan yapılan bariyere çarpan ve takla atan 8 kişi yaralandı.
 
Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Çamlıhemşin Doğa Sporları Kulübü (ÇADOKS) tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Kardan Adam Şenlikleri', 1200 rakımlı Ayder Yaylası'nda yapıldı. Şenliğe katılan yaklaşık 2 bin kişi kar yağışı altında horon tepti, doğa yürüyüşü yaptı. Şenlik alanında otomobil şambrelleri, rafting botları, poşet ve kızaklarla kayak yapanlar renkli görüntüler oluşturdu. Ancak, geçen yıllarda kayak yapanların pistin dışına çıkması nedeniyle yaşanan yaralanmaların önüne geçmek için bu yıl kar kullanılarak yapılan bariyerler kazalara neden oldu. Dik yamaçtan hızla kayarak gelenler kar bariyere çarparak takla attı. Hızını alamayan bazı kayakçılar ise seyircilerin arasına daldı, kazalar yaşandı. Yaralanan 8 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
 
MUSTAFA SARIGÜL DE ŞENLİKLERE KATILDI
 
Bu arada, Çamlıhemşin'in Bağımsız Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek'in davetlisi olarak şenliklere katılan Şişli Bağımsız Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 'Çare Sarıgül' tezahüratları ile karşılandı. Vatandaşlara hitap eden ve Ayder'in güzelliğine değinen Sarıgül, "Başkalarına göre Davos önemli. Televizyonlara bakarsanız Davos aşağı, Davos yukarı. Bana beş yüz tane Davos verseniz bir tane Ayder'e değişirsem Allah belamı versin" dedi.
 
Yaylada siyasi amaç için bulunmadığını ifade eden Sarıgül, "Bağımsız Belediye Başkanı'nın daveti ve Ayder' i dünyaya tanıtmak için bulunuyorum. Her şey seçim değildir. Bu koltukların gözü çıksın. Her şey koltuk demek değildir. Gelin hep beraber koltuklarımızı korumak yerine Karadeniz'in doğal güzelliklerini koruyalım, Ayder'i dünyaya tanıtalım. Büyük bir demokratik buluşmayı sağlamak lazım. 'Ülkeyi yönetenlere ve televizyonlara baktığınızda her şey güllük gülistanlık. Televizyonlara baktığımızda dünyada çok farklı noktalara geldik. Buradan Ayder'den ülkeyi yönetenlere sesleniyorum; gelin buraya bakın ve burayı dünya turizmine kazandırın. Karadeniz'in birliğine ve beraberliğine sonuna kadar inanıyorum" diye konuştu.
 
'TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKETİ KOLTUK PEŞİNDE DEĞİL'
 
Türkiye Değişim Hareketi'nden bahsederek konuşmasını sürdüren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Türkiye Değişim Hareketi halktan yanadır, adalet duygusundan yanadır. Koltuk peşinde koşan bir hareket değil. Laik Türkiye Cumhuriyet'inin gelişimi için koşan bir harekettir. Bayrağından ve toprağından, ulusal birlikteliğinden ayrılmayan bir harekettir. Büyük bir demokratik hareketi sağlamak için yollardayız. Şunu bilmenizi istiyorum ki Türkiye Değişim Hareketi'nin geçmişinde muhalefette yaptıkları yazmayacak, iktidarda yaptıkları yazacaktır" dedi.
 
Sarıgül'ün konuşması sık sık 'Çare Sarıgül' ve 'Başbakan Sarıgül' sloganları ile kesildi. 'Başbakan Sargül' sloganı üzerine Sarıgül, "İşte bu güzel" dedi. Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek de Sarıgül'e plaket sundu. Sarıgül, daha sonra vatandaşların sevgi gösterileri arasında yayladan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler