Selzedelere yardım devam ediyor

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, selin izlerini kısa sürede silmeye çalıştıklarını belirterek, "Ele ele, omuz omuza verdik ve Allah'ın izniyle bugünleri de aşıyoruz. Kısa zamanda ilçede hayatı normale döndüreceğiz" dedi. İlçede yaşanan sel felaketinin a

Selzedelere yardım devam ediyor

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, selin izlerini kısa sürede silmeye çalıştıklarını belirterek, "Ele ele, omuz omuza verdik ve Allah'ın izniyle bugünleri de aşıyoruz. Kısa zamanda ilçede hayatı normale döndüreceğiz" dedi. 


İlçede yaşanan sel felaketinin ardından Canik Kültür Merkezi'nde kurulan Canik Belediyesi Kriz Masası’nın çalışmaları ile yaralar sarılmaya çalışılırken, selden etkilenen vatandaşlarla görüşen Belediye Başkanı Osman Genç, selin izlerini silmeye çalıştıklarını belirtti.

canik1.20120712182232.jpg


Azami afet debisinin 3 katı oranında, 500 yılda bir görülecek büyüklükte bir sel felaketi yaşandığına dikkat çeken Başkan Genç, "Bu büyüklükteki selin oluşturduğu tahribatı gidermek ve selin izlerini silmek için ilk andan itibaren yoğun bir çaba içerisine girdik. Elimizden gelen bütün imkanlarımızı seferber ettik. Sokaklarımızı kısa sürede temizledik ve ilçemizde hayatı normale döndürdük" diye konuştu.


Bir anda her şeyi çözmenin mümkün olmadığını da ifade eden Başkan Genç, "Ancak bu kadar kısa bir süre içinde olaylara hakim olduk ve belli bir yere geldik. Eksiklerimiz vardır, doğrudur; ama bunları da zamanla aşacağız. Kolay değil, bir anda devasa bir olay meydana gelmiştir. Elbette yaşadıklarımızdan ders çıkarmamız lazım. Bu dersi çıkarırken de adımlarımızı ona göre atmamız lazım" şeklinde konuştu.


7 bin kişiye sıcak yemek dağıttıklarını ifade eden Genç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 


“Bunlar bizim kederde ve üzüntüde beraber olduğumuz günlerdir. Ele ele, omuz omuza verdik ve Allah'ın izniyle bugünleri de aşıyoruz. Selden etkilenen evlerimizi tek tek gezerek tespitte bulunduk ve ihtiyaçlar konusunda Valilik, Kaymakamlık ve ilgili birimleri bilgilendirdik. Afettin yaşandığı günden bugüne kadar 7 bin kişiye sıcak yemek verdik. Vatandaşlarımıza kıyafet, su, gıda ve temizlik malzemesi yardımı yaptık."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel