Şehitler İçin Anıt Mezar

Rize Valiliği'nin desteği ve köylülerin ortak çalışması ile Anzer Köyü'nde yaptırılan 2 metre yüksekliğindeki anıt mezarda, 1. Dünya Savaşı, Çanakkale Savaşı ve Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen Anzerlilerin isimleri yer alıyor.

Şehitler İçin Anıt Mezar

Rize Valiliği'nin desteği ve köylülerin ortak çalışması ile Anzer Köyü'nde yaptırılan 2 metre yüksekliğindeki anıt mezarda, 1. Dünya Savaşı, Çanakkale Savaşı ve Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen Anzerlilerin isimleri yer alıyor. Toplam 120 şehidin isminin bulunduğu anıtla ilgili bilgi veren Anzer Köyü Muhtarı Keleş Demir, vatan uğruna canlarını severek feda eden şehitlerin her zaman hatırlanması gerektiğini söyledi.

Anzer Köyü'nden özellikle Sarıkamış Harekatı'na çok sayıda asker katıldığını kaydeden Demir, Anzer Köyü'nden 1. Dünya Savaşı'nda çeşitli cephelere, özellikle Sarıkamış Harekatına çok sayıda asker gitmiş. Bunlardan çok azı geriye dönebilmiş.

Geri gelenlerin birçoğu da donma tehlikesi sebebiyle için sakat kalmış. Önceki nesillerden öğrendiğimize göre, askere alınan ve şehit düşen Anzerliler için, bu anıt mezarın dikildiği köy meydanında toplu cenaze namazları kılınmış.

Bugün cenaze namazlarının kılındığı bu yerde, biz de şehitlerimiz için bu anıt mezarı yaptırdık dedi. Muhtar Demir, anıt mezar için destek veren Rize Valisi Kasım Esen ve diğer yetkilere, Anzer Köyü adına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel