Şehit aileleri terörü lanetledi

 Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hayrettin Gencel, düzenlenen basın açıklamasında, 8 askerin şehit olduğu terör saldırısını lanetledi. Bartın Hükümet Caddesi'nde yapılan basın açıklamasına Bartın Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı

Şehit aileleri terörü lanetledi

 

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hayrettin Gencel, düzenlenen basın açıklamasında, 8 askerin şehit olduğu terör saldırısını lanetledi. 

Bartın Hükümet Caddesi'nde yapılan basın açıklamasına Bartın Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayrettin Gencel, Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ile vatandaşlar katıldı. Terör örgütünün silah bırakmadığı taktirde devletin operasyonlarının bitmeyeceğini belirten Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hayrettin Gence, "Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu'na yapılan hain saldırıda 8 kahraman Mehmetçiğimiz şehit edilmiş, 19 asker yaralanmıştır. Olayda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yüce milletimize ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı dilerken, yaralı askerlerimize geçmiş olsun dileklerimizi diliyoruz. Siparişle adam öldüren, eli kanlı bebek katilleri her zaman olduğu gibi, yaz aylarında bitki örtüsünün yeşermesi ile inlerinden çıkarak alçakça saldırılarına hız vermeye başlamışlardır. Şunun herkesçe iyi bilinmesini istiyoruz: Bu şiddet sarmalından beslenen, Kandil'deki elebaşları ve bunların TBMM'deki herkesçe malum uzantıları etkisiz hale getirilmeden bu terör bataklığı kurutulamaz. Dağda vurulan terörist de, karakolda şehit edilen Mehmetçik de bu şiddet sarmalından beslenen yarasaların kurbanıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak devletimizden isteğimiz şudur: Her ne pahasına olursa olsun, TBMM'de terör örgütünün sözcüsü ya da militanı gibi davranan ve Kandil Dağı'ndaki inlerinde oturmaları, dağdaki teröristin ve kışladaki Mehmetçiğin şehit edilmesine bağlı olan terör patronları bertaraf edilmelidir. Bu terörle beslenen yarasalar bertaraf edilmedikçe, ülkemizdeki terör elebaşları kendi rahatlarını korumak için Türk, Kürt, kadın, erkek, küçük, büyük, asker, sivil ayırt etmeden vurdurmaya, öldürmeye devam edecek ve bir iç huzurdan söz edilemeyecektir. Ülkemizde huzura giden yol buradan geçer diye düşünüyoruz. Buradan bu kanı dökenlere şunu bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyoruz. Biz millet olarak bu ülkeyi tombalada kazanmadık. Osmanlı'dan bu güne Türk'ün şanlı tarihine bir bakarlarsa bu toprakların bedelini alkanlarımızla yüzlerce kez ödediğimizi görürler. İşte bu şanlı tarihimizden ve atalarımızdan aldığımız güç ve inançla birlik ve beraberlik içerisinde dünyada tek Türk kalıncaya kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu saldırılardan medet uman, devlete operasyonları durdurma tavsiyesinde bulunanlara, 'siz elinizde silah dağlarda gezmeye devam ettikçe, devletin operasyonları hiçbir zaman son bulmayacaktır' diyoruz. Operasyonların durması dağdakilerin silah bırakıp teslim olmasından geçer” dedi.

Açıklamaların ardından toplanan kalabalık, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler