Şefik Türkmen başbakana neler söylemişti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yavuz Karan Akçaabat belediye Başkanı Şefik Türkmen’e ağır eleştiriler gönderdi. Karan, “Şefik Türkmen CHP den aday olma şansı hiç yoktur olamazda şunu söyleyebilirim size bizim yerel yönetimlerle ilgili aday tespi

Şefik Türkmen başbakana neler söylemişti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yavuz Karan Akçaabat belediye Başkanı Şefik Türkmen’e ağır eleştiriler gönderdi. Karan, “Şefik Türkmen CHP den aday olma şansı hiç yoktur olamazda şunu söyleyebilirim size bizim yerel yönetimlerle ilgili aday tespit çalışmalarımızı yapıyoruz. Pazar günüde Akçaabat la ilgili ilçe başkanıyla ve partililerle bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yapacağız. Akçaabat belediye başkanımızı o toplantıda belirleyeceğiz.  Büyük şehir ile ilgili büyük bir çalışmalarımız var. Bugün kamuoyunda paylaşmakta sakınca gördüğümüz ama CHP su an Pazar günü seçim olsa en hazırlıklı partidir. Fakat şunu söyleye bilirim size CHP den herkes aday olabilir Şefik Türkmen asla. Bunuda buradan çok rahatlıkla söyleyebilirim. Çünkü Şefik Türkmen her zaman rüzgâra göre yelken açmış biridir.”dedi.

 
Karan, “Şefik bey Akçaabat ta 18. madde uygulaması yapmıştır ve hep şunu demiştir, 18.madde bizim namusumuzdur. Daha sonra kendi uyguladığı 18.maddeye 3 ay sonra tadilat yapmak zorunda kalmıştır. Ben bunun açıklamasını Akçaabat’ta parti binasında yaptım. Bana yanıt veremedi şimdi önümüzdeki günlerde şefik beyle ilgili iki proje daha açıklayacağım bazı bilgileri kamu oy ile paylaşacağım Dün yerel gazetenin bir tanesin de okudum açıklamasında diyor ki büyük şehir bu kente büyük faydalar getirecek. Şefik bey siz yirmi yedi dönüm alanı olan Akçaabat fatih stadyumunu bugün TOKI tarafından hali hazır imar planından askıya çıkardınız. Bu konu ile ilgili açıklamanızı bekliyorum. Akçaabat belediye başkanı olarak siz beş yıldır bir stadyum yapamadınız. On yıl önce yapacak olduğunuz Pazar yerinin temelini şimdi attınız. İnşaatını da kimlerin yaptığını biliyoruz, nasıl ayrıcalıklar tanıdığını da biliyoruz. Şefik bey adamına göre muamele yapmakta birebir olmuştur.”şeklinde konuştu.
 
  Türkmen’e eleştirilerini sürdüren Karan, “Ben Şefik beyi geçenlerde de eleştirdim. Sayın ilçe başkanımıza demiş ki, sayın il başkanınız çok hızlı gidiyor firene bassın. Bizim başkanda demiş ki firene basarsa camdan dışarı fırlarsın. Dua ette basmasın firene. Şefik beye buradan söylüyorum inşallah aday olur. Şefik bey heyecanını kaybetmiş, misyonunu tamamlamış bir siyasetçidir. On dokuz yıl belediye başkanlığı yapmış, onbeş yılını da iktidar partisinden. Akçaabatın sahili ve iç kesimi kimseyi kandırmasın ve de kimseyi aldatmasın. Şefik bey 18. madde uygulamalarıyla beraber yeni mahalledeki birçok insanı mağdur etmiştir, perişan etmiştir. Fakat aynı şefik bey kendi yardımcısının evinin önünden o kurmuş olduğu yolu geçirerek 22 dönüm arsasının fiyatının bire beş artmasına katkı sağlamıştır. Mahallenin bir tanesine farklı uygulama yapmıştır. Bir diğerine de farklı uygulama yapmıştır. Derenin üzerine bina kurulmasına izin vermiştir. O kurulan binanın dubleks katında da Şefik beyin yardımcısı Osman Parlayan oturmaktadır. Çıksın bunlara cevap versin yüreği yetiyorsa.”dedi.
 

Devamı Sayfa 2'de

 
Türkmen’in dürüstlüğünün tartışılı olduğunu ifade eden Karan, “Şefik bey için ilk dönem şunu diyorlardı; Akçaabat’ı çok cahil adamlar yönetti okuma- yazma bilmiyorlardı, ortaokul lise mezunları yönetti. Şefik bey üniversite mezunudur gelsin burada bir dönem belediye başkanlığı yapsın. İlk dönem Akçaabat halkı kendisinden memnundu. İkinci dönem Şefik Bey için dediler ki Şefik Bey bu dönem bir şey yapmadı ama dürüst adamdır. Son iki dönem için Şefik beyin dürüstlüğü de tartışılır hale gelmiştir. Şefik beyin bazı müteahhit gizli ortak olduğu söyleniyor kendisine sordum böyle bir şey var mı yok mu diye çıkıp bana bir cevap vermedi. Akça abatta problemli arsaları bazı müteahhit arkadaşlarımız alıp yapıyorlar işte size beş katsa arkadaşlarımıza sekiz on kat. Bir tane de yaylacık mahallesinde olmuştur. Şefik bey 18 madde uygulamış, yetmiş daire çıkacak yerde doksan daire çıkmıştır. Bunları biz basında söyledik ama Şefik Bey bunlara cevap verememiştir. Yeni sorularımda olacak şefik beye, orda mesela stadyumda var daha önce söylemiştim sanki tok inin stadyumu yapıyor Akçaabat ta. Üç metre daha büyütse onu amatör maçlara nizami olacaktı gecen seçim temelini attı üç günde dört günde bitirilecek stadyumu dört - beş yılda bitiremedi.”şeklinde konuştu.
 
Başbakan aleyhine konuşan Şefik Türkmen sonre ne odluda AKP’den aday olduğunu ifade eden Karan, “  Şefik bey bide umreye gitti kimden helallik aldı da gitti onu da bilmiyorum. Şu 18.madde de yerini gasp ettiğin insanlardan helâllik aldın mı? Diye haber gönderdim kendisine, Allahtan sağ salim geldi. Şuanda ben size şunu da söylüyorum 18 uygulamasını mahkeme durdurmuş ona rağmen şefik bey yeni mahallede ruhsat verdi arkadaşın bir tanesi belediyeye gitmiş mahkeme burayı durdurmuş suç işliyorsunuz yani nasıl ev ruhsatı veriyorsunuz demiş. Şefik bey şimdi misyonunu çoktan tamamlamış bir belediye başkanıdır. Şefik bey zaten dürüst bir adam olsaydı AKP nin, başbakanın aleyhine atıp bu başbakan asılmalıdır deyip. Daha sonra gidip AKP den belediye başkan adayı olmazdı.”dedi.  
 
Karan, “ Şefik bey aday olmadan önce belediyede bir görüşmemiz vardı, şefik bey, belediye başkan yadımcısı, Beytullah Ertem ben ve CHP il yöneticisi Metin seis gittik kendisi bana aynen şu ifadeyi kullanmıştır. Şu Akçaabat’ı AKP ye kaptırırsak ömür boyu bunun vebalini ödeyemezsin bütün günahı da sana aittir demişti bana 1 ay sonra da AKP den belediye başkan adayı olmuştur. Bu soruyu da Akçaabat ilçe kongresinde kendisine yüz yüze söylemişimdir ve demişimdir ki sen Akçaabat tin başına AKP den bela oldun günahında bana aittir. Çıkıp ta bana bir cevap verememiştir, buradan söylüyorum verirse verir şimdi bekliyoruz cevabını. aday olsun bakacağız o dürüst şefik bey in yerine kim geldi kimlere rant sağladı onların açıklamasını da seçim meydanlarında paylaşacağız kendisiyle.”ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel