"Seçim günü nasıl oy alırız"

İki üniversitesinin çok sayıda akademisyenin katıldığı ve iki gün sürecek olan sempozyumun açılış konuşmasını RTEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Karamustafa yaptı. RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz yaptığı konuşmasında ilin kalkınmasına etkili olacak

"Seçim günü nasıl oy alırız"


İki üniversitesinin çok sayıda akademisyenin katıldığı ve iki gün sürecek olan sempozyumun açılış konuşmasını RTEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Karamustafa yaptı. RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz yaptığı konuşmasında ilin kalkınmasına etkili olacak alanlarda öğretim görevlisi bulunamayışından şikayet ederek yüksek öğretim kurumundaki planlama eksikliğini eleştirdi. Yılmaz konuşmasında, “Turizmde katma değer sağlayacak alt yapıyı oluşturmadıktan sonra turizmden bahsetmek teorik düzeyde bir çalışma olur. Biz olayın altını doldurmak için turizm okulunu açtık.

İki yıldır bekliyoruz bir tane doktoralı eleman bulamadık. Bu Türkiye’nin acı gerçeği. 10 yıl sonrasını hesaplamayan bir planlama ile gidiyoruz” dedi. Sempozyumda konuşan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise 60 yıl önce Rize’de bugüne oranla daha estetik binalar yapıldığına dikkat çekerek, samimi bir de itirafta bulundu. Bakırcı, “Şehri geçmişte doğru planlayamamışız. Vatandaşın baskısı ile yüksek katlarla beraber bu şehrin yaşamını olumsuz etkilemişiz.

Bu sadece Rize için değil. Tüm Türkiye için geçerli. Ancak Doğu Karadeniz Bölgemizde daha etkili. İmar hileleri yapılmış. Yoğunluğu az tutarak katları yukarı çekmişiz. Karadeniz Sahil Yolu yapılana kadar biz hep pencerelerimizden güzel sahilimize baktık. Yol yapılınca sahilden evlerimize baktık ve çirkinliği o zaman fark ettik.

1940 öncesi bu bölgeye baktığımızda ne imarı vardı, ne de mimarı vardı. Fakat o fakir insanımız taşını koyarken, belli bir estetik içerisinde koymuş. 1950’den sonra mimarlarımızda çoğaldı imarlarımızda çoğaldı ama binalarımız da acayipleşti. Artık bu görüntüyü değiştirmek çok zor. Çıkıp binaların tamamının çatılarını ne yeniden yapma şansımız var ne de tümünü yıkma şansımız var. Belki üç tanesi beş tanesi yıkılır. Kanun bize bu yetkiyi veriyor. Antenlerini sökebiliriz. Ama kaç tane sökeceksin. Sonra seçim günü oraya gittiğin zaman kimden rey alacaksın. Bunu yapmamız için önce kamuoyu bilincinin gelişmesi gerekiyor” diye konuştu.

Sempozyum 23 kişilik bilim kurulu ve 7 kişilik yürütme kurulunun çalışmaları ile yaklaşık 10 farklı oturumdan oluşacak. Sempozyumda çay, lojistik ve turizm konuları ele alınıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel